Matica Bošnjaka osudila neprofesionalno izvještavanje Regionalne televizije

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Izvještavanje pojedinih lokalnih medija u Novom Pazaru dotaklo je dno. Prenošenje informacija sa “kvazi-portala”, bez potpisa autora, sa neosnovanim i lažnim tvrdnjama, demonstrira amaterizam i neprofesionalnost. Ozbiljan medij, kakvim se predstavlja RTV Novi Pazar, odavno to nije, jer je u službi režima koji je koristi za obračun sa neistomišljenicima.

Matica Bošnjaka, na čijem je čelu prof. dr. Šefket Krcić, najoštrije osuđuje laži i klevete na ličnost bošnjačkih lidera. Kao jedan od prvih i najstarijih žurnalista u Novom Pazaru, zgrožen je načinom izvještavanja ovog medija.

Prof. Šefket Krcić ističe da je muftija sandžački Muamer ef. Zukorlić utemeljivač prvog univerziteta u Sandžaku, te da je mnogo činio za Bošnjake na ovim prostorima. Nebulozno je ličnosti koja se jedina bori za rasvetljavanje zločina nad Bošnjacima spočitavati da podržava četnike, dok oni koji uređuju ovaj medij čine sve da ratni zločinci poput Mladića I Karađića budu oslobođeni.

Prof. Šefket Krcić ističe da je medijski zločin to što čini RTV Novi Pazar, jer svojim pisanjem i izvještavanjem vara i porobljava građane, želeći nove sukobe, koji bi zataškali njihove i malverzacije vladajuće garniture kojoj su naklonjeni. “Bošnjaci na ovim prostorima biće jedinstveni”, poručio je prof. Krcić.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img