Regionalna i dalje u zgradi koja je vlasništvo grada

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Uprkos novom zakonu o privatizaciji medija, što se tiče RTV ništa se nije promijenilo. Ona i dalje ima istu uređivačku politiku, i ako je nakon privatizacije njen direktor Denis Mavrić najavio promjene. Podsjećamo, gradonačelnik je bio jako zabrinut ko će kupiti televiziju, da je cio dan proveo u Beograd skupa sa konzorcijumom koji želi ovu televiziju.

Samo nekoliko dana prije,  gradonačelnik je na konferenciji za novinare naglasio da onaj koji kupi tu TV moraće da napusti njene tadašnje prostorije, naglašavajući da je to njihovo.

Vlast nema pravo na bilo koji način pomagati rad medija, osim prostorija, trenutna vlast i dalje finansira RTV, ni manje ni više nego novcem iz budžeta Novog Pazara, što je potvrđeno na jučerašnjoj sjednici.

Lako je naslutiti zašto sve to, predizborna kampanja vladajuće koalicije uveliko krenula, asfaltiranje skoro svake ulice već mjesecima traje. A da je ostala „Opštinska televizija“ to potvrđuje svojim svakodnevnim prilozima. Hvaljenje vladajuće garniture i stavljanje u prvi plan SDP aktiviste.

Račun ovog preduzeća bio je blokiran, o tome je narodni poslanik Enis Imamović govorio na skuštini.

Zbog jeftinog predizbornog trika, asfalt i šoder računi škola su u blokadi, kao i računi javnih preduzeća a radnici mjesecima ne primaju plate.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img