Promocija elektronskog poslovanja

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Promocija elektronskog poslovanja deo je aktivnosti projekta “Razvoj elektronskog poslovanja” koji finansira EU sa 2,5 miliona evra sa ciljem da malim i srednjim preduzećima približi koncept elektronske trgovine, elektronskog poslovanja i digitalnih aplikacija koji se mogu iskoristiti kao inovativno sredstvo za povećanje konkurentnosti i sniženje troškova poslovanja.

Na skupu su govorili Džemil Huseinović, izvršni direktor Regionalne razvojne agencija Sandžaka – SEDAi Lešek Jakubovski, vođa projekta „Razvoj elektronskog poslovanja“.

Skupu je prisustvovalo više od 20 predstavnika malih i srednjih preduzeća iz Novog Pazara i okoline kojima su predstavljene osnove elektronskog poslovanja.

U narednom periodu u organizaciji projekta, u saradnji sa  Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj, biće održane obuke za mala i srednja preduzeća u gradovima i mestima u kojma se nalaze sedišta Regionalnih razvojnih agencija.

Evropska unija je najveći donator u Srbiji. Tokom poslednjih 14 godina Evropska unija uložila je više do 3 milijarde evra pomoći Srbiji. Od toga, 78 miliona evra uloženo je u projekte koji su imali za cilj da unaprede i ojačaju sektor privrede u Srbiji, posebno mala i srednja preduzeća koja su važan faktor u procesu približavanja srpske privrede razvijenim tržišnim ekonomijama, kao i na putu integracije u EU.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img