Home Rubrike Vijesti Promocija elektronskog poslovanja

Promocija elektronskog poslovanja

548

Promocija elektronskog poslovanja deo je aktivnosti projekta “Razvoj elektronskog poslovanja” koji finansira EU sa 2,5 miliona evra sa ciljem da malim i srednjim preduzećima približi koncept elektronske trgovine, elektronskog poslovanja i digitalnih aplikacija koji se mogu iskoristiti kao inovativno sredstvo za povećanje konkurentnosti i sniženje troškova poslovanja.

Na skupu su govorili Džemil Huseinović, izvršni direktor Regionalne razvojne agencija Sandžaka – SEDAi Lešek Jakubovski, vođa projekta „Razvoj elektronskog poslovanja“.

Skupu je prisustvovalo više od 20 predstavnika malih i srednjih preduzeća iz Novog Pazara i okoline kojima su predstavljene osnove elektronskog poslovanja.

U narednom periodu u organizaciji projekta, u saradnji sa  Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj, biće održane obuke za mala i srednja preduzeća u gradovima i mestima u kojma se nalaze sedišta Regionalnih razvojnih agencija.

Evropska unija je najveći donator u Srbiji. Tokom poslednjih 14 godina Evropska unija uložila je više do 3 milijarde evra pomoći Srbiji. Od toga, 78 miliona evra uloženo je u projekte koji su imali za cilj da unaprede i ojačaju sektor privrede u Srbiji, posebno mala i srednja preduzeća koja su važan faktor u procesu približavanja srpske privrede razvijenim tržišnim ekonomijama, kao i na putu integracije u EU.

Previous articleMještani Trnave u strahu od klizišta
Next articleNa IUNP-u svječana dodjela indeksa 13. generaciji studenata