Na IUNP-u svječana dodjela indeksa 13. generaciji studenata

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, danas su svječano dodijeljeni indeksi 13. generaciji studenata koji su u akademskoj 2015/16 odabrali neki od studijskih programa na ovom Univerzitetu.

Dobrodošlicu brucošima je najpre poželjela Generalni menadžer Univerziteta, prof.dr. Elma Elfić Zukorlić, kratko se osvrnuvši na historijat i rad Univerziteta a potom predstavljajući službe unutar Univerziteta sa kojima će se budući studenti sretati tokom svojih studija.

Ona je osobito istakla mogućnost studentskog aktiviranja gdje studenti, kroz univerzitetski medijski centar, mogu na adekvatan način istaći svoje kreativne sposobnosti.

Nakon toga, studentima je dobrodošlicu poželio rektor IUNP-a, prof. dr. Suad Bećirović naglasivši da su studenti pred jednim značajnim iskorakom ka akademskom sticanju znanja gdje je prvi korak u ovom procesu dobijanje kvalitetnog znanja. „Na Univerzitetu rade kvalitetni nastavnici i asistenti iz zemlje i inostranstva, različite nacionalnosti i vjeroispovijesti. Tako da možete uvijek steći raznoliko znanje i različita mišljenja, u cilju formiranja sopstvenog mišljenja i stava.” – istakao je rektor Bećirović. Između ostalog, profesor Bećirović se osvrnuo i na mogućnosti praktične primjene stečenog znanja i stručnog usavršavanja u inostranstvu koje budući studenti imaju na IUNP-u.

Na kraju svog obraćanja, on je poželio sreću studentima tokom njihovih studija podsjećajući ih da ne zaboravljaju na moral jer će samo od kombinacije znanja i morala društvo imati koristi.

Potom su rukovodioci departmana svječano uručili indekse svojim studentima koji su od danas postali aktivni akademski građani.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img