IZ BUDŽETA NOVOG PAZARA I DALJE SE FINANSIRA REGIONALNA TELEVIZIJA

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

1

Danas održana osmo zasijedanje Skupštine grada Novog Pazara. I ovo zasijedanje proteklo je turbulentno, jer budžet grada je ono o čemu svi žele slušati. Pored toga što je iz budžeta grada za izgradnju  atletskog stadiona, izdvojeno još dodatnih 5.300.000 dinara, iz budžeta se i dalje finansira Regionalna televizija.

„Nemate pravo budžetska sredstva da koristite za vašu privatnu televiziju“, kazao je dr. Muratović, šef odborničke grupe BDZ Sandžaka, koji je istakao da se atletski stadion gradi na vakufskom zemljištu.

„Atletski stadion se pravi na vakufskom zemljištu, nema problema, usvojite vi ovu odluku, ali da znate ni 2 000 pripadnika žandermerije neće vam pomoći kada se to bude vraćalo“, naglasio je Muratović.

Odbornici BDZ Sandžaka, pokušali su baciti svjetlo na goruće probleme u gradu. Nakon stradanja trojice mladića, i ubistva jednog učesnika tuče, prijedlog ove odborničke grupe bio je odricanje zarada do kraja mandata, kako bi se formirao edukativni centar za mlade.

„Da se do kraja mandata odreknemo svih zarada, svih dnevnica kako bi to uložili kao početni kapital za formirnje zajedničkog edukativnog centra, koji bi se bavio promocijom zajedničkog života mladih ljudi“, kazao je Muratović, dodajući da bi to bila zajednička borba za bolju budućnost.

Ovaj prijedlog nije prihvaćen, šef odborničke grupe dr. Muamer Bačevac izričito je odbio da se odrekne svojih primanja, tvrdeći da je to jedino primanje koje ima.

„Ja neću da se odreknem, ja od toga živim. Ja nemam nikakvo drugo primanja osim toga i ovoga“, nejasan je Bačevac

Pored ovog prijedloga dr. Muratović je iznio prijedlog o usvajanju odluke o prekidu neprijateljstva prema Islamskog zajednici od strane lokalne samouprave.

„Islamska zajednica je ustanova koja uživa povjerenje građana, među kojima ogromni dio je vaših birača“, rekao je Muratović koji ih je podsjetio da je većina odbornika branila Islamsku zajednicu kada se desio napad od paravjerske tvorevine 2008 godine.

Nezobilazna tema je svakako legalizacija vjerskih objekata, o kojoj se ovih dana posebno slušalo u medijima. Odbornik Jonuz Džanković za govornicom, ukazao je na nepobitne činjenice koje se vezuju za Islamsku zajednicu.

„Gradonačelniče, zajedno smo ja i ti branili Islamsku zajednicu, zajedno smo stajali ispred Altun Alem džamije. Ovo što iznosim je istina i činjenica, pravna služba Islamse zajednice dostavlja zahtjeve za legalizovanje“, ističe Džanković.

Gradonačelnik tvrdi da je Islamska zajednica njegova zajednica, ali da zahtjevi za legalizaciju vjerskih objekata ne postoje.

„To je i moja Islamska zejednica!“

Na sjednici je smijenjen direktor Sportskog Centra Ilda Zoranić,  a na njenom mjestu postavljen VD direktor Zenib Biberović. Još uvijek nije poznato ko će zaostale 24. plate isplatiti radnicima Sportskog centra.

N.R.

2 3

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img