BDZ Sandžaka POZIVA MAHMUTOVIĆA DA PODNESE NEOPOZIVU OSTAVKU NA MJESTO GRADONAČELNIKA

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U prostorijama BDZ Sandžaka danas je održana press konferencija na temu „Ukupna, politička, ekonomska, bezbedonosne situacija u Novom Pazaru“, na kojoj je govorio šef odborničkog kluba BDZ Sandzaka u Skupštini grada Novog Pazara dr. Admir Muratović, koji je istakao da „Novi Pazar proživljava najteže trenutke u novijoj historiji, brojni su razlozi, te s toga kao odgovorni ljudi imamo potrebu da ukazujemo na te probleme i nudimo rješenja“, kazao je Muratović, koji je i na skupštinskom zasijadanju kao i na današnjoj konferenciji ispred BDZ Sandžaka pozvao gradonačelnika Novog Pazara da podnese neopozivu ostavku na tu funkciju.

„Zbog ukupne političke, ekonomske, ali prije svega jako teške bezbjednosne situacije u gradu Novom Pazaru. Mi smo kao opzicija i druge opozicione stranke skoro cijeli mandat, tražili da na tom mjestu raspravljamo o tom gorućem problemu. Najodgovorniji čovjek u gradu je onaj koji je prvi čovjek grada Novog Pazara, zato što je on najodgovorniji da pozove sve institucije, sve organizacije, sve one koji su na neki način odgovorni za ponašanje naših mladih ljudi, da zajedničkim snagama pronađemo odgovor na pitanje „Šta se to dešava sa našom omladinom“, naglašava Muratović. „

Ne možemo da stavljamo glavu u pijesak, niti da nemamo stav po ovom pitanju, dodao je Muratović, koji ističe da je ovo posljednji trenutak da se obezbijedi sigurnost svih ljudi.

Muratović se na konferenciji dotakao i osude šefa odborničkog kluba SDP Muamera Bačevca koji krivi BDZ Sandžaka zbog neuspješnosti implementacije bosanskog jezika.

Muratović je kazao da se preko noći ne može popraviti porušeno, i ono što je urađeno za vrijeme Mahmutovića je nešto što će se ispravljati godinama. Napominje, da je jedini cilj vladajuće partije pojedinačno bogaćenje, što, dodaje, nije čudo, jer je nastala iz epruvete „Bijele knjige“ 2003.

Muratović je pozvao sve one koji ne dijele sistem vrijednosti sa vladajućom strankom, da zajedničkim snagama i u interesu građana spriječe još pogubnije posledice koje se mogu očekivati u narednom periodu.

N.Rebronja

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img