Home Rubrike Vijesti Zbog fiktivnih fiskalnih računa ugašeno 600 poljoprivrednih gazdinstava

Zbog fiktivnih fiskalnih računa ugašeno 600 poljoprivrednih gazdinstava

354

Kako agencija SANA eksluzivno saznaje u Osnovnom tužilaštvu u Novom Pazaru vodi se obiman postupak kojim treba da se utvrdi da li je glavni razlog gašenja poljoprivrednih gazdinstava u Novom Pazaru, Sjenci i Tutinu izdavanje fiktivnih fiskalnih računa koje je vršila firma „Sani“ iz Novog Pazara.

Postupak vode dva tužitelja, a prema riječima jednog od njih Jovana Milanovića tek treba biti saslušano 250 osoba. Iako još prijave pristižu u ovom slučaju pa se konačan broj ne zna.

Svi dokazi biće upućeni prema sudu a nakon sudske odluke gazdinstva ukoliko se utvrdi da su prevarima moći će da ostavare svoja prava kroz pravosudne organe.

Kako agencija SANA saznaje kažnjeno je oko 600 poljoprivrednih gazdinstava tri godine bez subvenicija jer im je kako neki od njih kažu neko navodno podmetnu račune za đubrivo firme „Sani“ koja je ugašena.

Gazdinstva inače nemaju druga primanja osim subvencija za gorivo, đubro i matična grla stoke. Drastičnom kaznom države bez svih subvencija ostaju u naredne tri godine počevši od ove.

Također predstavnici gazdinstava traže i nadaju se da će Skupština Srbije poništiti kazne i omogućiti da ove godine povrate svoja prava.

Također napominju da gradski organi na čelu sa Nihadom Hasnovićem ne žele uopšte da se bave tim problemom. Još jednom podsjećamo istraga je u toku u OT u Novom Pazaru i o njenom toku agencija SANA će detaljno izvještavati.

A.Sofić

Previous articleUgljanin čestitiao Musliju formiranje Asocijacije albanskih opština
Next articleOpština Rožaje: Niko nam se nije obraćao povodom promjena granica opštine!