Dodijeljeni ugovori za stručnu praksu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U foajeu Doma Kulture danas je upriličena svečana dodjela ugovora za stručnu praksu za 168 lica uključenih u program stručne prakse. Prema riječima direktora filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru Nihata Biševca, za ovaj program izdvojeno je preko 16 miliona dinara.

Generalni direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović naglašava da je karakteristično za Novi Pazar to što u je njemu procentualno više mladih nezaposlenih u odnosu na prosjek u Srbiji, ali ga raduje to što je današnjim činom ponuđena dobra šansa mladim ljudima da nađu zapošljenje.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović. Gospodin Mahmutović ističe da će preko 90 miliona dinara biti upućeno Novom Pazaru ove godine od strane Nacionalne službe za zapošljavanje, što će, kako dodaje gradonačelnik, biti dovoljno za blizu 800 novih radnih mjesta.

Novi Pazar nosi titulu najmlađeg grada u Evropi, kojom se redovno hvale ljudi iz njegovog vrha. Pitanje je samo koliko je mladima pružena šansa da se dokažu i da zarade? Svi se iskreno nadaju da će ovakvim i sličnim programima mladi konačno dobiti svoju šansu.

H.Škrijelj

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img