Vlast u Tutinu odlučila da vlasništvo nad lokalnom televizijom preuzmu zaposleni

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Juče održana 23.sjednica Skupštine Opštine Tutin, koja je obilježena nedobrodošlicom medija. Uprkos zakonu o javnom događaju i slobodnom prijenosu svega onog što se događa na skupštinskim zasijedanjijma, predstavnici većinske vlasti Tutina, pokušali su uzurpirali rad medija, verbalno, na silu prekršiti zakon, iako se ekipa naše televizije predhodno najavila.

Osim kršenja zakona o javnom informisanju, odbornici cu glasali za nepostojeću tačku dnevnog reda, „Izbaciti medije“.

Uvidevši grešku, predsjednik SO Tutin napravio je pauzu na kojoj je ipak dogovoreno da mediji prate dalji rad sjednice.

Ono što je posebno bilo zanimljivo na dnevnom redu je tačka odluke o usvajanju izmjena i dopuna plana generalne regulacije opštine Tutin, za koji predsjednik skupštine vjeruje da će dobro donijeti Tutinu.

S druge strane usvajanje ove tačke neće donijeti dobro mještanima Dubova, koji kubure sa postavljanjem trafostanice u naseljenom mjestu.

Usvojena je i odluka po kojoj će vlasništvo nad lokalnom televizijom moći da preuzmu zaposleni u tom mediju, jer kako kaže njen urednik, „Opština Tutin nije uspjela da pronađe adekvatnog partnera, niti investitora, da bi se sprovela privatizacija“.

Skupštinskom odlukom je otvoren put za prenos kapitala na zaposlene, pošto u Agenciji za privatizaciju još uvek nije objavljen oglas o aukcijskoj prodaji, niti ima zainteresovanih kupaca. Opozicija smatra da će televizija otići u pogrešne ruke.

Prema poslednjim poznatim podacima TV Tutin ima 14 zaposlenih, od kojih samo jedan ima pravo na akcije ove televizije.

N.Rebronja

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img