Petnjica dobila Sandžačku ulicu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

11024207_10152887688013863_3999116162447285161_n1Na prijedlog BDZ Sandžaka, a koji su podržale gotovo sve parlamentarne stranke u opštini Petnjica, jedna od ulica dobila je naziv “Sandžačka”.

Još jedan od prijedloga za naziv ulice, a koji je došao od strane BDZ Sandžaka, OO Bošnjačke Stranke I Grupe građana je Ulica Mula Osmana Hrastodera,  koji je razmatran a njegovo usvajanje je najavljeno.

Razgovarali smo sa predsjednikom BDZ Sandžaka u Petnjici, Almirom Muratovićem koji ističe da su sve partije koje su u opštinskom parlamentu podržale ovu inicijativu.

“Posle pisanja u crnogorskim medijima, zasijedala je Komisija za imenovanje ulica i trgova. Na prijedlog BDZ i BS sve partije koje su u opštinskom parlamentu Petnjice su usvojile ovaj prijedlog. Prijedlog za ime ulice Mula Omer Hrastoder također je stigao iz OO BDZ i grupe građana. Ovih dana mediji su krenili u negativno akciju u kojoj Hrastodera i mnoge Bošnjake nazivaju ratnim zločincima, iako nikada ni jedan od njih nije osuđen za ratne ili bilo koje druge zločine. Ja te naslove neću komentaristati, oni dovoljno govori o onima koji žele da nastave politku ućutkivanja Bihora koji se budi.” rekao je Muratović.

Iz BDZ Sandžaka u Petnjici poručuju da će se uvijek boriti za prava Bošnjaka i nastojati da riječ naroda uvijek bude na prvom mjestu.

H.Š.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img