Home Rubrike Vijesti PRAVDA ZA ERNADA, MUHAREMA I IZBJEGLICE !

PRAVDA ZA ERNADA, MUHAREMA I IZBJEGLICE !

464

Sramota je da Rožaje ćuti na konačni zaključak Tužilaštva, po kome Ernad Kalač nije ubijen. Nema protesta Rožajaca, niko pod Hajlom ne potpisuje peticiju. A za Aminu i Safeta Kalića se sakupilo 5000 potpisa.Čak se i suza puštila nad njihovim „ugroženim ljudskim pravima“.

Sramota je da Rožaje ćuteći prihvata zaključak koji mu nameće Tužilaštvo.Da je pošteni, hrabri i uporni policajac Ernad Kalač, koji je nesporno stradao od duvanske mafije, ustvari umro uzalud.

Sramota je i to što je Rožaje odćutalo kriminalnu presudu kojom je hrabrom lovcu iz sela Besnik, Muharemu Fejziću, naloženo da plati 15000 eura. Jer Muharem je, smatra režimski sud, svojim svjedočenjem o švercu cigareta prema Kosovu, naružio lik i djelo švercera iz Rožaja.A sada objavljeni dijelovi dokumentacije pokojnog Ernada, njegove službene zabilješke, do tančina potvrđuju da je Muharem govorio suštu istinu.

I sramota je da Rožaje ćuti na ovaj fudbal koji Milo Đukanović i Igor Lukšić igraju sa rožajskim izbjeglicama. Te hiljade izbjeglica su bili lopta koju su juče u Beču međusobno dobacivali kriminalni lideri sa Balkana i njihove licemjerne kolege iz Evrope.

Kriminal i izbjeglištvo – ta dva ogromna problema Rožaja i čitavog Sjevera međusobno su povezani, i proizvode jedan drugoga. Da je Rožaje stalo u odbranu Ernada i Muharema, a ne u odbranu Kalića, da je Rožaje na ulici zatražilo pravdu za svoje izbjegle komšije, makar onako glasno kako ih je tražilo za žrtve u Gazi, ne bi se Đukanović i Lukšić ovako trintali sa izbjeglom rožajskom sirotinjom.

Dogod Rožaje ustaje za tuđi interes, a ćuteći posmatra ponižavanje svojih najhrabrijih sinova i svoje sirotinje, ovaj režim neće poštovati Rožajce. I koristiće ih kao monetu za potkusurivanje u svojim prljavim trgovinama i uhodanom švercu. Juče ih je koristilo kao glasove u Filipovoj švercovanoj vreći, a danas ih koristi kao ping-pong lopticu, koja će režimu donijeti diplomatski uspjeh u Berlinu. A ako Rožajci nastave da ovako čvrsto ćute oko svoga interesa, režim će ih već sjutra planirati za novi izborni šverc i za novu lopovsku trgovinu sa njihovim dušama.

Rožajci, 27. septembra počinju protesti u Podgorici. Ne čekajte poziv od Rafeta i Rifata,neće taj poziv nikad doći. Pridružite nam se, ne zbog nas već zbog sebe, zarad svog interesa. I tog 27.septembra glasno zatražitePRAVDU ZA ERNADA, ZA MUHAREMA I ZA IZBJEGLICE, ako želite da Rožaje odbrani svoje dostojanstvo.

Koča Pavlović, potporedsjednik PZP

Previous article“Djeca leptiri” – Oboljela djevojčica iz Novog Pazara
Next articleGrađevinska inspekcija ruši bez rješenja?