Home Rubrike Vijesti Muftija Dudić: Ponosan sam jer je Srbija položila ispit zrelosti

Muftija Dudić: Ponosan sam jer je Srbija položila ispit zrelosti

284

Predsjednik Mešihata muftija Mevlud ef. Dudić za Telemaster kaže da ima puno poštovanje prema Vladi Srbije i građanima svih vjeroispovesti zato što svakodnevno pokazuju humanost prema imigrantima.

“Zaista me čini srećnim i ponosnim to što je Srbija u odnosu na mnoge druge države, bilo da su evropske ili neke druge, pokazala ispit zrelosti prema onima kojim je naša pomoć neophodna i potrebna. Ono što se danas dešava sa izbjeglicama iz Arapskog svijeta možda se jednog dana može deseti nekome od nas, a kada god činite dobro drugima dobrim će vam se vratiti” kaže muftija Dudić.

Aktivisti Mešihata IZ u Srbiji svakodnevno pomažu imigrantima kako u vidu humanitarne pomoći tako i u razgovorima sa državnim vrhom.

“Ja sam danas u Vladi Republike Srbije razgovarao sa ministrom pravde gosp.Selakovićem  o izbjegličkoj krizi i tom prilikom mu saopštio da se Mešihat IZ stavlja na raspolaganje institucijama koje su zadužene za brigu o izbjeglicama kako bismo zajedno pomogli tim ljudima” – rekao je predsjednik Mešihata.

Podsjećamo Mešihat IZ u Srbiji je u saradnji sa CHR Hajrat i MOK ove sjedmice dva puta vršio podjelu pomoći migranima u Beogradu.

Previous articleSandžaklije pomažu izbjeglicama u Srbiji
Next articleMuftija Zukorlić gostovao na N1 televiziji