Trnavica izvor nečistoće i smrada

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Mještani ulice Narodnog fronda iz dana u dan žive u sve težim okolnostima.

Naime, rijeka Trnavica koja prolazi u blizini njihovih kuća jedan je od najvećih izvora hemikalija u gradu. Ova rijeka je nekada bila kristalno čista i puna ribe, a danas, kažu mještani u njoj ima jedno pacova. Neodgovornost nadlježnih pojedinaca prema ovom problemu rezultirala je da se ovim naseljem jedva može disati od smrada. Mještani ogorčeni, kažu da niko do sada nije došao ni da vidi u kakvom haosu žive.

Nije samo zagađenost rijeke Trnavice jedini problem ovih mještana. Kažu i da uglavnom gaze po blatu, jer im ulica nije asvaltirana. Redovno su, ističu, izmirivali svoje obaveze prema gradu, a vladajuća garnitura im nije posvetila niti malo pažnje. Ni most koji je napravljen na debeloj cijevi nije siguran za dolazak do škole, ali se preko njega mora. Jedan je dječak, kažu, nedavno pao sa tog mosta i povrijedio se.

Svako ko je prošao tom ulicom mogao se uvjeriti u alarmantnost situacije. Mještani sa ogorčenošću poručuju: „doći će i naše vrijeme“, apelujući na nadležne organe da se odazovu njihovom pozivu. Sve što traže su, naglašavaju, normalni uslovi za život.

H.Škrijelj

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img