Home Rubrike Vijesti Održana osnivačka Skupština Socijaldemokrata

Održana osnivačka Skupština Socijaldemokrata

587

2

Crnogorska politička scena i zvanično je u petak veče bogatija za još jednu partiju, i to partiju Socijaldemokrata Crne Gore( SD) što je na osnivačkoj skupštini potvrdilo jednoglasno preko 500 prisutnih delegata.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Vujica Lazović u svom govoru istakao je da je SD prava i iskrena politička partija, partija moderne ljevice koja zna šta hoće ,i zna kako da uradi . Lazović je dodao da će se kao partija posebno zalagati za razvoj sjevera.

Poznati advokat Miro Raičević istakao je da je ponosan i da mu je srce puno na ovom veličanstvenom skupu i dodao i da mu je srce puno i zbog toga što je Crna gora multietnička i multikonfesionalna, jer da nije bilo manjina nebi bilo ni svetog 21. maja, zbog toga, jedno veliko hvala i poštovanje.

Mladi privrednik Miloš Zečević istakao je da prepoznao put moderne partije i da poziva sve mlade da se priključe. Mićo Orlandić u svom obraćanju istakao da je izvorna politika socijaldemokratije itekako potrebna Crnoj Gori. On je zamolio da dojučerasnje partijske drugove pozdrave velikim aplauzom sto je i učinjeno, a dodao je i još da je bogatsvo različitosti koje njeguje Crna gora njena najveća prednost!

Omiljeni profesor i poslanik u Crnogorskom parlamentu Damir Šehović kazao je da se jako dobro pripremio za osnivačku skupštinu medjutim kada sam vidio ovako punu salu meni je srce još punije i siguran sam da će Socijaldemokrate ostaviti pečat u svom bivstvovanju tako sto će se zalagati za socijalnu pravdu njenih gradjana i brzi evropski i evroatlantski put zaključio je Šehović uz gromoglasan aplauz.

Kraći radni dio skupštine koji je vodio poslanik Šehović sastojao se iz toga da su prisutni jednoglasno usvojili statut i program partije a ujedno do Kongresa izabrali Iice koje će voditi partiju a to je Ivan Brajović na opšte oduševljenje prisutnih.

U svom govoru Brajović izmedju ostalog ističe da je ovo prava partija moderna partija partija socijane pravde u kojoj je dozvoljena politička kultura vodjenja partije medjusobnog poštovanja i dijaloga a sve u krajnjem cilju opšteg dobra naše Crne Gore.

Budućnost Crne Gore vidimo u evropskim i evroatlantskim tokovima, Crnu Goru koja sa svim svojim potencijalima može i mora biti država u kojoj će njeni gradjani moći da žive od svog rada. Zalagaćemo se za brzi razvoj sjevera koji je sa svojim resursima jako interesantan investitorima koje naravno nećemo sputavati nepotrebnom dnevnom pričom koja ima za cilj da ” otjera” iste.

Hvala Vam na povjerenju i časti koju ste mi ukazali ovim izborom, a ja u ime svih nas kažem da će socijaldemokrate biti veoma bitan politički subjekt u Crnoj Gori, završio je Brajović uz dugotrajne aplauze.

1 2 3 4 5 6

Ferid Kujević

Previous articleBKZ: Bošnjaci da odbace ovaj asimilatorski i ponižavajući projekat
Next articleSandžačka dijaspora iz Amerike podržava slobodne institucije u Sandžaku