MOK realizovao pohod na Hajlu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

1

Rožaje – Muslimanski omladinski klub je organizirao pohod na vrh planine Hajla. Pohod je počeo nakon sabah namaza kojeg su članovi Muslimanskog omladinskog kluba klanjali u Ibarčanskoj džamiji.

Članovi MOK-a, predvođeni hafizom Abdurrahmanom ef. Kujevićem i vodičem Mersudinom Šaljićem, su od Ibarčanske džamije preko naselja Halilovića, mjesta Bandžov, planinskog doma Grope pa sve do vrha Hajle, visokog 2406 m, prešli pješke.

Nakom kratkog predaha na vrhu planine uputili su se do mjesta “Biser vode” gdje su obavili podne namaz nakon kojeg je hafiz Abdurrahman ef. Kujević održao kratko predavanje omladini o bitnosti sticanja vjerskog i ovodunjalučkog znanja te važnosti sprovođenja Islama u svim porama života.

Bitno je napomenuti da je ekipa sastavljena od 25 učesnika pohoda bio veliko studenata, od kojih samo trojica studenti islamskih nauka, a ostali su studenti raznih ovodunjalučkih znanosti, nekoliko učenika iz Gimnazije ,,30. Septembar” i jedan medresant.

Druženje je proteklo u najboljem mogućem redu u duhu Islama i mladalečke snage. Učesnici pohoda su prešli preko 45 km.

Ovo je samo jedan u nizu projekata koje je sproveo ove godine Muslimanski omladinski klub u cilju promoviranja zdravih vrijednosti.
Pohod na Hajlu u organizaciji Muslimanskog omladinskog kluba će postati tradicija.

(SANA)

234567891011

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img