Opština Rožaje potpisala Sporazum o saradnji i uspostavljanju prijateljskih odnosa sa opštinom Kırklareli (Turska)

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Opštine Rožaje, Ejup Nurković je danas svečano potpisao Sporazum o saradnji i uspostavljanju prijateljskih odnosa Opštine Rožaje sa opštinom Kırklareli (Turska), čiji predstavnici borave u Rožajama već dva dana.

Potpisnik Sporazuma u ime opštine Kirklareli bio je predsjednik Mehmet Kesimoğlu koji je u Rožaje došao sa predstavnicima Udruženja Yugoslaviya- Karadag i biznismenima koji su posebno zainteresovani za oblasti razvoja energetike i drvoprerade. U ceremonijalnom dijelu potpisivanja Sporazuma predsjednici obije opštine su istakli da ovaj Sporazum neće biti samo slovo na papiru, već da je to samo ovjera buduće jake ekonomske, privredne, obrazovne, kulturne i sportske saradnje. Po riječima predsjednika Kirklarelija, ovim Sporazumom se ne obavezuju na saradnju samo dvije opštine, već se međusobno čvršće povezuju dvije države, a olakšava sa saradnja posebno u oblastima privrede. Predsjednik opštine Rožaje je predstavnike budućeg grada pobratima pozvao na zajednička ulaganja u našu opštinu nudeći im različite vidove administrativne i subvencionalne podrške, ističući da lokalna uprava Rožaje želi ozbiljnu i prijateljsku saradnju.

U toku radne posjete predstavnici Kirklarelija su imali priliku da obiđu kulturne znamenitosti naše opštine, kao i slobodne objekte koji sa malo ulaganja mogu biti prilagođeni potrebama budućih investitora.

F.Kujević

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img