Home Rubrike Vijesti Novopazarka cijeli život brine o bolesnoj ćerki

Novopazarka cijeli život brine o bolesnoj ćerki

405

Novopazarka Bajra Suljović samohrana majka 23-godišnje Arijete, svoj život posvetila ćerki koja od osmog mjeseca života ne može da ustane, ne govori i ne može se hrani sama bez majčine pomoći.

Posjetili smo ovu hrabru ženu za čiji problem novopazarci su saznali nakon 23 godine. Skromna, iznajmljena, soba, kojom se prolamalo jednako disanje Arijete, odiše strahom za goli život. Rado nam je otvorila vrata I ispričala svoju tešku priču, sve je počelo iznenada.

Dijagnozu institut za majku I dijete nikada nije poslao ovoj ženi, liječili su je na pogrešne načine, tako su doktori I javno saopštili.

Ova hrabra novopazarka i njena teško bolesna ćerka žive od skromne socijalne pomoći koja ne može biti dovoljna ni za kiriju a kamo li za srtuju vodu I hranu. Preživljavaju od darova dobrih ljudi. Sve nade za Arijetino liječenje su prople, kaže gospođa Bajra.
Kada se iz Beograda vratila u Novi Pazar skrhana i bez igde ičega, čak I krova nad glavom, jer joj je suprug kuću oduzeo I napustio državu, čvrsto je odlučila da svoj život posvetim bolesnoj ćerki – priča ova hrabra Novopazarka koja je boreći se za život svoje djevojčice, preživela sve i svašta, prolila je, kako kaže, more suza i samo njena duša zna kako joj je.

“Pola svog života provela sam u četiri zida sa Arijetom, hraneći je, negujući i liječeći”, priča Bajra, ali ono što ova krhka žena, kaže da ne bi mogla podnijet su rane na Arijetinom tijelu.

Dolazile su joj i najcrnje misli, težak život naveo je čak I da podigne ruku na sebe I Arijetu.

Ovoj jakoj I hrabroj ženi svaka pomoć je dobrodošla, jer bolesna kćer jede posebnu hranu, računi pristižu a kirija se ne može izbeći. Svi koji žele da joj pomognu, mogu da se jave na njen telefon: +381 66 978 4619.

SANA

Previous articleKupovina vakufske imovine je nezakonita i pravno ništavana
Next articlePomozio Mersiji Bibić da ponovo prohoda