Muratović: Nema potrebe za intoniranjem državne himne na stranačkom kongresu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Himnu “Oj svijetla majska zoro”, koja je juče intonirana na početku svečanog dijela trećeg kongresa Bošnjačke stranke, svi stranački delegati nijesu slušali stojeći.

Dok su stranački prvaci i gosti stojeći slušali himnu i gledali crnogorsku zastavu koja je emitovana na velikom video-bimu, desetak  delegata je sjedjelo.

Pojedini su himnu slušali stojeći, držeći podignut kažiprst desne ruke, što u islamskoj terminologiji znači očitovanje božijeg jedinstva.

Predsjednik izvrsnog odbora Bošnjačke demokratske zajednice u Crnoj Gori Almir Muratović, iznenađen je potrebom za intoniranjem državne himne na stranačkom kongresu.

„Prvo ne znam zbog čega su humnu uvrstili u protokol, to se dešava izgleda samo bošnjačkim političarima da bi dokazivali stalno nekakvu pripadnost, lojalnost, državotvornost. Druge politčke partije Crnogorske, Srpske ili navodno gradjanske, uopće u svom protokolu nemaju tu obavezu.“- ističe Muratović

Naglašava da je je ne ustajanje prilikom intoniranja himne Crne Gore pokazuje ne slaganje pojedinih delegata iz Bošnjačke stranke sa politikom koju vodi ta stranka tvrdi Muratović koji je predsjednik IO BDZ u Crnoj Gori.

“Ne vidim problem intonirati himnu Crne Gore, ali ne vidim potrebu da je na Kongresu jedne političke partije morala da se intonira himna.

“Čak i predsjednik države Crne Gore Filip Vujanović ne priznaje, pola te himne “- ističe Muratović I navodi da su mediji dali prostor ovoj temi, podsjeća da je u Beranama pri posjeti predsjednika Srbije Tomislava Nikolića  intonirana himna Srbije I da pojedini  poslanici u Parlamentu CG ne ustaju prilikom intoniranja himne CG.

Na kongresu mladih BS koji je održan u junu nijesu bila istaknuta državna obilježja niti je intonirana crnogorska himna.

Dosadašnji lider Rafet Husović ponovo je izabran za predsjednika Bošnjačke stranke. On je na tu fukciju na stranačkom kongresu  izabran jednoglasno.

A.Šabotić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img