Home Rubrike Vijesti Press SDA

Press SDA

295
0

Na današnjoj press konferenciji SDA Sandžaka – Ogranak Novi Pazar, govorio je portparol Edin Gudžević, koji  je ocijenio da prljava predizborna kampanja koju ovih dana vodi Sandžačka demokratska ima za cilj da unese razdor među Bošnjacima u Sandžaku.

Gudžević rekao da je sasvim očigledno da inferiorni i zlonamjerni ljudi na čelu sa Ljajićem i Mahmutovićem konstantno žele da klevetama, lažima i smutnjom među Bošnjacima dodatno otežaju ionako težak položaj.

“Svjesni smo da je SDP stranka koja u Sandžaku predstavlja ostatke srpske državne bezbednosti”, ukazao je on i dodao njihov lider Ljajić, koga njegovi najbliži saradnici optužuju za teška krivična djela, u svojstvu privatnog Bošnjaka jedino ima zadatak da “svaki legitimni zahtjev Bošnjaka omalovaži i proglasi destabilizirajućim za Srbiju”.

Prema njegovim riječima, korupcionaške afere i hapšenja visokih funkcionera ove stranke u Novom Pazaru su samo početak otkrivanja kriminalnih radnji koje je SDP činio prethodnih godina na štetu građana Novog Pazara.

Gradski ogranak za Novi Pazar naglašava da ukoliko tužilaštvo, sudstvo i policija ne preduzmu konkretne korake, da će morati sami iznaći način kako bi se zaštitila prava Bošnjaka koja su Ustavom, zakonima ove zemlje i svim međunarodnim dokumentima zagarantovana Bošnjacima.

 E.Šećović

 

Previous articleŠef obezbjeđenja Gradske uprave napao ekipu agencije SANA
Next articleEU PROGRES dodijelio bespovratnu pomoć