Promocija putujuće izložbe fotografija „Pogledaj moju priču i postani preduzetnica“

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Udruženje poslovnih žena Srbije je u utorak, 21. jula 2015. godine, u prostorijama Američkog kutka u Novom Pazaru, predstavilo putujuću izložbu u okviru projekta „Pogledaj moju priču i postani preduzetnica“, koji realizuje Udruženje poslovnih žena Srbije uz podršku Ambasade SAD u Beogradu.

Pre svečanog otvaranja izložbe održana je interaktivna radionica „Biti ili ne biti preduzetnica?“, na kojoj su učestvovale mlade i buduće preduzetnice, a zatim je organizovana panel diskusija „Pogledaj moju priču i postani preduzetnica“.
Iz Udruženja poslovnih žena Srbije u panelu je učestvovala Olivera Pantović, senior projektna menadžerka koja je tom prilikom istakla sledeće:
„UPŽ Srbije kao jedan od nosilaca aktivnosti Akcionog plana Strategije za podršku razvoja MSP u Srbiji za period 2015-2020, radi na tome da kroz edukaciju i promociju ženskog preduzetništva u Srbiji inspiriše i motiviše preduzetnice, žene, naročito mlade, da pokrenu sopstvene biznise kroz upoznavanje sa primerima dobre preduzetničke prakse u Srbiji.“
Učesnica panela Aida Ćorović, poslanica Narodne skupštine Republike Srbije naglasila je:
„Preduzetnice čine trećinu ukupnog broja privrednika u Srbiji i prilikom otvaranja preduzeća, kao i tokom poslovanja susreću se sa brojnim preprekama: rodnom diskriminacijom, teškoćama u usklađivanju porodičnih i poslovnih obaveza. Zbog toga preduzetnice s pravom očekuju od državnih institucija da kreiraju povoljan ambijent za preduzetništvo u Srbiji, kao što bi bio na primer Zakon o mikrofinansiranju.“
Putujuću izložbu čini 17 fotografija – priča uspešnih preduzetnica u Srbiji, članica Udruženja poslovnih žena Srbije, među kojima su predstavljeni i primeri dobre poslovne prakse iz Novog Pazara i okoline. Cilj izložbe je da inspiriše i ohrabri, pre svega mlade devojke, ali i nezaposlene žene u Srbiji da se otisnu u preduzetničke vode.
Portreti uspešnih preduzetnica su 29. juna predstavljeni u Vranju, a posetioci u Novom Pazaru moći će da ih pogledaju u dvonedeljnom periodu od 21. jula do 3. avgusta 2015. godine.

Nakon Novog Pazara, izložbena postavka će se seliti u Zaječar, Suboticu i Beograd.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img