Home Rubrike Vijesti Zbog visokih temperatura veliki broj pacijenata završio na Hitnoj službi

Zbog visokih temperatura veliki broj pacijenata završio na Hitnoj službi

305
0

Vazduh sa sjevera Afrike stigao je preko Mediterana u naš region i donio vrele, sunčane dane i visoku temperaturu. Balkan je preuzeo ulogu najtoplijeg dela Evrope, a prethodno je to bilo Pirinejsko poluostrvo. Najtopliji gradovi juče su bili Beograd, Veliko Gradište i Ćuprija sa zvanično 37 stepeni u hladu, među njima I Novi Pazar.  Ipak, stanovnici ovih gradova, ali i cijele Srbije, na koži su osjetili skoro 50 stepeni Celzijusovih.

Hitnoj službi u Novom Pazaru javilo se preko 150 građana, najčešće se javljaju hronični bolesnici, kao I pacijenti sa alergiskim reakcima. Na javnim mestima ljudi su se najviše javljali zbog nesvestice, sunčanice, kolabiranja.

U narednih sedam dana bićemo pod uticajem sejevernoafričkog tropskog vazduha. Živa u termometru dostizaće I  do 39 stepeni Celzijusovih u hladu. Cijela sedmica biće izuzetno topla, najavljuju stručnjaci. A ljekari savjetuju uzimanja dosta tečnosti i izbegavati boravak na Suncu u najoplijem dijelu dana.

U utorak, „blago osvježenje“, ali ne nadajte se padavinama, samo će temperatura pasti za dva do tri stepena i duvaće severozapadni vjetar. Nakon toga, u naredna tri dana očekuje nas vrelih 39 stepeni. Lokalni pljuskovi mogući su na zapadu i jugu Srbije kažu  meteorolozi. Zbog toga je neophodno pridržavati se savjeta ljekara.

N.Rebronja

Previous article“Bajramski dani bošnjačke kulture” u Prijepolju
Next articleInternacionalni univerzitet povodom Bajrama organizirao prijem za žene