Muftija dr. Dudić se zahvalio šejhu Matrudiju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

IMG_6446

Novi Pazar – Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić primio je danas u Mešihatu šejha Muhammeda Abdulaziza el-Matrudija, gdje mu se zahvalio na gostovanju u toku mjeseca Ramazana, te obilasku muftijstava i džemata na prostoru Islamske zajednice

Muftija Dudić je ovom prilikom uručio šejhu el-Matrudiju prigodan poklon, uz zahvalnicu za aktivnosti i doprinos u toku mjeseca Ramazana.

Šejh Matrudi je također, u znak dobrog gostoprimstva zahvalio se predsjedniku dr. Dudiću prigodnom hedijom, kazao da je ova posjeta nastavak prošlogodišnje posjete, te izrazio nadu da će u budućem periodu ovo prijateljstvo uroditi plodom i zbližavanjem saradnje između Saudijske Arabije i Bošnjaka u Sandžaku.

„Ono što sam doživio ovdje nisam nigdje doživio, a obišao sam mnoge zemlje. Na Balkanu ne postoje bolji muslimani od muslimana u Sandžaku. Ovo nije nikakvo pretjerivanje, ovo je moje svjedočenje, ja to tvrdim i svjedočim.“ – kazao je šejh el-Matrudi za naše medije, i posebnu zahvalnost istakao predsjedniku Dudiću.

IMG_6439
IMG_6440
SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img