Home Rubrike Vijesti VJT u Novom Pazaru pokrenulo istragu protiv zaposlenih u Gradskoj upravi u...

VJT u Novom Pazaru pokrenulo istragu protiv zaposlenih u Gradskoj upravi u Novom Pazaru

324

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru je dana 10.07.2015. godine donošenjem naredbe za sprovođenje istrage, pokrenulo istragu protiv dva lica zaposlena u Gradskoj upravi u Novom Pazaru i to protiv D.D. i D.R., za koja postoje osnovi sumnje da su kao saizvršioci zloupotrebili službeni položaj i pri tom falsifikovali službene isprave čime bi kao saizvršioci izvršili krivična djela Zlopoutreba službenog položaja u produženom trajanju.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su u vremenskom periodu od 25.03.2013. godine do 17.06.2015. godine iskorišćavanjem službenog položaja, prekoračenjem granica svog ovlašćenja i nevršenjem svoje službene dužnosti pribavili za sebe ili drugoga imovinsku korist u ukupnom iznosu od 12.690.255,oo dinara. Navedenu novčanu korist su pribavili na štetu budžeta Republike Srbije u iznosu od 3.233.820,oo dinara i na štetu budžeta Grada Novog Pazara u iznosu od 9.456.435,oo dinara.

Osumnjičenom D.D. se pored navedenog stavlja na teret i da postoje osnovi sumnje da je u vremenskom periodu od 01.01.2010. godine do 25.03.2013. godine prisvojio za sebe novac koji mu je bio povjeren u službi i pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 5.290.135.oo dinara, takođe na štetu budžeta Republike Srbije i budžeta Grada Novog Pazara.

Prema osumnjičenima je određen pritvor u trajanju od po 30 dana koji im se računa od dana 09.07.2015. godine kada su lišeni slobode. Pritvor je određen zbog okolnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodu mogli uticati na svjedoke, eventualne saučesnike ili prikrivače  i tako ometati postupak, kao i zbog činjenice da im se stavlja na teret izvršenje krivičnih djela za koja je zakonom propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posljedice krivičnog djela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

PORTPAROL VIŠEG JAVNOG TUŽILAŠTVA
Adnan Baćićanin

Previous articleSKOPSKI MARŠ MIRA ZA SREBRENICU
Next articleMOK performansom obilježio stradanja Bošnjaka u Srebrenici