Home Rubrike Vijesti Sjednica BNV-a posvećena genocidu u Srebrenici

Sjednica BNV-a posvećena genocidu u Srebrenici

304

Posebna sjednica BNV-a održala se kako bi dala punu podršku Srebrenci i žrtvama genocida nad kojima je genocid izvršen. Sjednici su prisustvovali svi članovi vijeća.

Predsjednik liste za Bošnjake, Sandžak i Muftiju dr. Jahja Fehratović je u svom obraćanju istakao da se genocidi nad muslimanima ne bi događali jedan za drugim da su se sjećali prvog genocida i borili protiv njega, kao što se sada Bošnjaci bore protiv genocida u Srebrenici 1995.

Svoje izlaganje gospodin Baćićanin je otpočeo da se u Srebrenici dogodio genocid, najstarvični zločin poslije drugog svjetskog rata.

Poslanik u skupštini Srbije Enes Imamovic je pozvao Srbiju da prizna da je zločin koji se dogodio nad Bošnjacima genocid kako bi se izgradilo međunacionalno povjerenje i trajni mir uvregionu. Pozvao je skupštinu Srbije da osudi ovaj događaj i prestane sa poricenjem, kao i da 11. Prihvati kao sjećanje na žrtve genocida 1995.godine u Srebrenici.

Predsjednik BNV-a je u svom obraćanju istakao da je lično zabrinut zbog negiranja i neprihvatanja državne vlasti u Srbiji da je u Srebrenici počinjen genocid i naglasio da je u vrijeme genocida u državnom vrhu bio sadašnji premijer vlade Aleksandar Vučić kao i predsjednik države Tomislav Nikolić.

Program koji je predstavljen na posebnoj sjednici Bošnačkog Nacionalnog Vijeća koji je posvećen 20-oj godišnjici genocida nad Bošnjacima u Srebrenici je jednoglasno usvojen.

E.Šećović

Previous articleRamazanska emisija
Next articleOdjeljenje Škole Kur’ana u Petnjici organiziralo iftar