Home Rubrike Vijesti Brničanin medijima: “Izlazite iz kruga buster stanice, neću da vas vidim”

Brničanin medijima: “Izlazite iz kruga buster stanice, neću da vas vidim”

315
0

Nekoliko novopazarskih naselja već treći dana nemaju ni kap vode. Gornji i Donji Šutenovac, Mur, Ćeremidžinica i mnoga druga naselja, ostal su bez vode i ako temperature ovih dana prelazie 30 C, uz to sveti mjesec Ramazan u toku i post od 18 sati.

Najveći problem je što niko od nadlježnih nije obavijestio javnost Novog Pazara, razloge isključenja, nezvanično smo saznali da je pukla cijev na stanici, direktor JKP Viodovoda i Kanalizacija Hanefija Brničanin nije se udostojio ni to da nam kaže, pokazao nepoštovanje, neljudski, drzak način prema našem mediju.

Naša ekipa je obišla filtersko postrojenje i Buster stanicu, a sve na zalbe građana koji su nam upućivali zbog  lošeg vodosnabdijevanja.

U prostorijama Buster stanice zatekli smo direktora, uz puno uvažavanja zatražili da nam prokomentariše sta se desilo sa cjevovodom, objasni razloge nestanka vode i informiše javnost , dotični direktor nam je uz jako necivilizovan način kazao “izađite napolje, da vas ne vidim u krugu stanice, na očigled svih radnika koji su samo nijemo posmatrali ovu scenu.

I pored objašnjenja da želimo samo da informišemo javnost, direktor Brničanin je povišenim tonom i dalje inistirao da ekipa Sandžak televizije napusti krug, što smo i učinili.

Molimo sve relevantne faktore da zaštite nas kao i  kolege iz drugih medija od bahatog ponašanja Brničanina.

Građani sa kojima smo razgovarali nemoćni bilo šta da učine kažu da bi im bilo lakše da su ih bar obavijestili o nestašicama, kako bi se bar za iftar obezbijedili.

“U mjesecu Ramazanu,kada nam je voda najneophodnija, ovo je bruka za cio grad, niko neće da kaže da iznese problem. Živimo kao u Srednjem vijeku“. – ogorčeni su mještani naselja Mur i Ćeremedžinice.

Podsjećamo, direktor ”JKP Vodovod I Kanalizacija” Hanefija Brničanin inače kadar SDP-a , uoči posjete premijera Srbije Novom Pazaru obavezao je svoje radnike da dođu na polaganje temeljca za Dijagnostički centar.

I pored želje da pravovremeno informišemo javnost o svim dešavanjima, ovoga puta smo sprečeni u tome od bahatog direktora Hanefije Brničaninana koji nije pokazao iole odgovornodsti I poštovanja prema svojim građanima, zahvaljujući kojima se i nalazi na ovoj funkciji.

 A.Šabotić

 

 

Previous articleRamazanska akcija El Kelimeh
Next articleHfz. Kujević bišao džemat u Taslidži