Home Rubrike Vijesti Na Internacionalnom 40 % studenata više u odnosu na prethodne godine

Na Internacionalnom 40 % studenata više u odnosu na prethodne godine

269
0

Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru održan je prijemni ispit za student svih šest departmana u školskoj 2015/2016. godini.

Član upisne komisije na IUNP Prof.dr. Mustafa Fetić, ističe da ja ove godine samo u ovom prvom upisnom roku upisano 40 odsto više studenata u odnosu na prethodne prijemne ispite.

“Svakako da smo to i očekivali i očekujemo da će taj rast biti kontinuiran i u budućnosti, zato što Internacionalni univerzitet, već 13 godina opstaje na ovim područjima kao prepoznatljiva visokoobrazovna ustanova”- ističe profesor Fetić

Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru otpočeo je proces akreditacije, u drugom upisnom roku također očekuju još više studenata.

Kandidati zadovoljni, a za Univerzitet kažu da su čuli samo pozitivne kritike.

Predsjednik upisne komisije prof. dr. Šemsudin Plojović ističe da su studenti polagali test opšte kulture informisanosti i poseban test za departman za koji su se opredijelili. Ne krije zadovoljstvo zbog velikog broja upisanih u ovom upisnom roku.

“Smatram da studenti iz godine u godinu prepoznaju naš rad, to jest ono što se mi trudimo da postignemo u kvalitetu nastave u kvalitetu rada i u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.“- naglašava profesor Plojović

Zajednička pouka profesora  kandidatima i roditeljima je da su izabrali pravi univerzitet i prave fakultete i da će sigurno na to ukazano povjerenje uzvratiti na odovoran način.

Rezultati prijemnog ispita biće objavljeni u ponedjeljak 6. jula 2015. godine u 12h.

 A. Šabotić

Previous articleMLADI FUDBALER IBRA SEMIR ŠUTKOVIĆ, NA CIJENI
Next articleSandžak Media centar lider u novinarstvu