Home Rubrike Vijesti Program YouthBuild u Sandžaku

Program YouthBuild u Sandžaku

338
0

Program YouthBuild namijenjen  je osposobljavanju mladih žena iz  gradova Novi Pazar i Vranje i opština Sjenica, Tutin, Raška

Program YouthBuild – Edukovani i aktivni mladi koji u Srbiji koji sprovode Građanske inicijative, razvijen je po uzoru na YouthBuild International program koji daje odlične rezultate u 15 zemalja širom svijeta.

Cilj ovog progama je osposobljavanje 30 mladih žena (18 – 30 godina)  da nađu ili pokrenu sopstveni posao, postanu aktivne u zajednici i  doprinesu njenom razvoju.

Program YouthBuild IT počinje u julu i traje do oktobra 2015.

Obuhvata intenzivnu obuku  za izradu i održavanje veb sajtova, priliku za pronalaženje ili pokretanje sopstvenog posla i mogućnost ličnog doprinosa

Obuka je besplatna, biće sprovedena u Novom Pazaru i Bujanovcu tokom 20 dana, a sprovodi je „Krojačeva škola“ iz Beograda. Kurs aktivizma sprovešće iskusni treneri Građanskih Inicijativa.

Na kraju Programa učesnice će dobiti sertifikate koje će moći da koriste prilikom pronalaženja posla ali i koji će svedočiti o njihovim kapacitetima da unaprede lokalnu zajednicu.

Zainteresovane kandidatkinje mogu poslati popunjen formular na konkurs@gradjanske.org do 10.jula, 2015 . Ovaj program podržalo je Ministarstvo omladine i sporta.

A.Šabotić

Previous articleFakultet za Islamske studije upisao rekordan broj studenata
Next articlePriredbe Škole Kur'ana Časnog