Bošnjaci Hanovera na iftaru parlamentarke Bundestaga Kerstin Tack

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

6

U utorak, 23.6.2015. godine u Hanoveru upriličen je iftar od strane Kerstin Tack, parlamentarke u Bundestagu. Pored nje, od visokih zvaničnika Republike Niedersacsen iftaru su prisustvovali predsjednik te republike Stephan Weil, supruga bivšeg predsjednika Njemačke Gerharda Schrödera, Doris Schröeder-Köpf, zatim turski konzul Mehmet Günay.

Delegaciju bošnjačkog džemata iz Hanovera činili su predsjednik džemata Miljhat Muslić, imam Aldin ef. Kusur i ramazanski gost Hamza Škrijelj.

Na samom početku Aldin ef. Kusur podijelio je prisutnim zvaničnicima “Cvijetove Srebrenice” i najavio obilježavanje 20-togodišnjice od genocida u Srebrenici. Prisutnima su se prije iftara obratili zvaničnici istakavši da je ovo treća godina kako istaknute muslimane Hanovera pozivaju na iftar i da će u budućnosti sa tim nastaviti.

Nakon njega učenjem Kur'ana Časnog i ilahija kako na arapskom tako i na bosanskom jeziku sve pristutne oduševio je mladi izvođač ilahija i kasida Hamza Škrijelj. Visoki zvaničnici Njemačke pomno su slušali učenje Časnog Kur'ana i ilahija, što su kasnije i nagradili aplauzom. Poseban dan za Bošnjake Hanovera i općenito Njemačke Republike.

H.Š.

1 2 3 4 5  7 8 9

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img