Home Rubrike Vijesti Rešad Hodži osnovao “Novi pokret”

Rešad Hodži osnovao “Novi pokret”

327
0

Danas je u Novom Pazaru održana press konferencija novoosnovanog Udruženja građana “Novi pokret“, čiji predsednik je bivši lider Sandžačke demokratske partije Rešad Hodžić.

Bivši predsjednik Sandžačke demokratske partije Rešad Hodžić, predstavio je danas Udruženje građana pod nazivom “Novi pokret“

Kako je izjavo na konferenciji za medije riječ je o udruženju građanske opcije, čiji će osnovni cilj biti briga o interesima stanovnika Novog Parzar ali I svih ostalih sandžačkih gradova.

Zato je, kaže, Novom Pazaru potrebna nova politička elita, novi ljudi koji će vlast shvatiti kao obavezu da građanima omoguće bolji život i koji će politiku zasnivati na moralnim principima, prije svega, naglašava Hodžić

Hodžić nije isključio mogućnost da se na narednim izborima “Novi pokret” kandiduje za lokalne organe vlasti.

“Nužda nas je naterala jer grad Novi Pazar sa 100.000 stanovnika sve dublje tone u bedu. Sve u ovom gradu je privatizovano i opljačkano“, rekao je Hodžić.
Vlast u Novom Pazaru predvode partije okupljene oko SDP-a SNS-a, dok su  opozicione stranke SDA Sandžaka I Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka.

Hodžić je bio jedan od funkcionera SDP-a, a rukovođenje tom manjinskom strankom je preuzeo od Rasima Ljajića nakon što je on osnovao SDPS.

 

Previous articleOdržana još jedna priredba u vrtiću Reuda
Next articleVEČER SEVDAHA u organizaciji mladih BDZ-a