Islamski seminari u Novom Pazaru i Tutinu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Muftijstvo sandžačko u saradnji sa Udruženjem studenata Bošnjaka Islamskog univerziteta u Medini organizovalo je jućer u Tutinu seminar na temu: “Kur'an je naš vodič”

Seminar su predvodili eminenti sturčnjaci iz Sandžaka hfz Abdurrahman ef. Kujević, hfz Hilmija Redžić, hfz. Almir Šantić kao I predstavnik (USBiUM), Udruženjem studenata Bošnjaka Islamskog univerziteta u Medini Suad Bihorac.

Ovo udruženje okuplja sve student Bošnjake koji studiraju u Medini.

U toku Ramazana u Sjenici  će se održati još jedan seminar na otvorenom, najavljuju organizatori

U skopu seminara bile su organizirane I sporteke aktivnosti svih učesnika

Cilj ovakvih seminara je druženje I vjerska pouka

 Seminar održan i u Novom Pazaru

Pred Ramazan savjetovanje islamskoj omladini u vremenu smutnji. Zajedno Muftijstvo sandžačko, odsijek za da'vu, i Udruženje studenata Bošnjaka Islamskog univerziteta u Medini. Izazova je mnogo, a mladima trebaju smijernice.

Za omladinu mnogo izazova da se, kaže hafiz Kujević, ne mogu ni nabrojati.

A mladi među kojima su i studenti sa ovih prostora ali koji su znanje potražili u Medini, zainteresirani da čuju, ali i pitaju.

Danas, nažalost, postoje ekstremne grupacije koje, kaže hafiz Kujević, ili imaju znanje, ali ne rade prema njemu ili ga nemaju pa naprave katastrofalne greške koje koštaju čitave zajednice. I ovaj seminar je prilika za učenje kako takve pojave prepoznati i kako baš znanjem odgovoriti.

A.Šabotić/A.Sofić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img