U Medresi Gazi Isa-beg održan prijemni ispit

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Subota, 13. jun 2015. godine za mnoge je još jedan lijep i sunčan dan vikenda, međutim za roditelje koji su svoju djecu odlučili upisati u Medresu Gazi Isa-beg, danas je veličanstven dan, koji će pamtiti po najljepšem, kada su svoju djecu poslali u novi dom gdje se postaje pravi čovjek i dobar vjernik.

Danas je u prostorijama muške medrese u Novom Pazaru održan prijemni ispit za svršenike osnovnih škola koji su odlučili da svoje dalje školovanje nastave u Medresi. Direktor medrese Gazi Isa-beg Rešad ef. Plojović istakao je da se planira primiti jedno muško i tri ženska odjeljenja novih polaznika. Direktor medrese se tom prilikom zahvalio svim roditeljima koji su ukazali povjerenje ovoj ustanovi.

Roditelji gotovo jednako uzbuđeni i radosni kao njihovi od danas srednjoškolci. O medresi, kao vjersko-obrazovnoj instituciji imaju samo riječi hvale.

U medresi se, kažu, ne stiče samo znanje, već se uči kako postati čovjek i koristan član svoje porodice i društva. Mnogi njeni svršenici danas su ljudi na visokim pozicija kako vjerskog tako i društvenog života. Ispraćala stare, da bi dočekala neke nove generacije,  vjetrovi koji su godinama puhali nisu joj mogli nauditi. Kroz decenije svog postojanja bila je i ostala simbol vjere i znanja.

H.Škrijelj

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img