Home Rubrike Vijesti Sadik Klimenta izabran za predsjednika opštinskog odbora BDZ-a u Rožajama

Sadik Klimenta izabran za predsjednika opštinskog odbora BDZ-a u Rožajama

317
0

Agencija SANA: Izabrani ste za predsjednika opštinskog odbora BDZ-a u Rožajama. Kako vidite poziciju BDZ-a u Rožajama, gdje u lokalnom parlamentu učestvujete sa jednim odbornikom, ali i šire na političkoj sceni Crne Gore?

Sadik Klimenta: BDZ je danas i u Rožajama i šire, prepoznata kao partija sa jasnom političkom ideologijom, jasnim ciljem i što je najvažnije, prepoznata je kao partija istine i obraza. Ja sam veoma ponosan što sam dio ove partije, i pričinjava mi posebnu čast što mi je opštinski odbor i rukovodstvo naše partije ukazalo ovako veliku čast da budem predsjednik najvećeg i najznačajnijeg opštinskog odbora. Ujedno je to priznanje za moj dosadašnji rad na zaštiti prava radnika, prava socijalno ugroženih, te moje praćenje egzodusa našeg naroda prema zapadnoj Evropi i alarmiranje svih društvenih faktora.

BDZ u Rožajama ima odličan politički rejting jer su se pokazale tačnim sve naše prognoze date uoči posljednjih lokalnih izbora, jer se i danas borimo da se čuje glas istine, da se prokaže prevara koja je dominirajuća na aktuelnoj političkoj sceni. Naš narod prepoznaje da smo mi ta grupacija kojoj se može vjerovati mada je danas sve više prisutna politička trgovina zbog velikog i teškog siromaštva pa se zbog toga ne može očekivati i podrška srazmjerno povjerenju koje imamo.

Agencija SANA: Do sada je funkciju predsjednika obavljao potpredsjednik Adnan Ademović?

Sadik Klimenta: Da, potpredsjednik Ademović je ovu funkciju obavljao veoma savjesno ali je organizaciona intencija naše partije da se što više ljudi aktivno uključi u rad i da se funkcije ne preklapaju.

Agencija SANA: Kako ocjenjujete aktuelno stanje iseljavanja naših grašana, šta je uzrok i imali kraja ovom iseljavanju?

Sadik Klimenta: Evidentno je, htjela to vlast da prizna ili ne, mi preživljavamo klasični egzodus stanovništva. Rožaje je napustio veliki broj građana, prema našim podacima preko dvije hiljade.

Vlast se veoma neprimjereno ponaša, kao da želi da se ovaj narod iseli. Stiče se utisak da ova vlast nije realno ni pokušala stvoriti uslove za normalan život, da im je osnovni zadatak i obaveza bila nakon izborne pobjede promijeniti strukturu uposlenih u organima i institucijama lokalne uprave, ne mareći mnogo na zakonitost postupka upošljavanja, a ništa nisu učinili da se otvore nova radna mjesta, da bilo šta od izbornih obećana i ostvare. Država je, takođe potpuno nemarna prema ovom problemu jer ne preduzima ama baš ništa da zaustavi ili bar smanji proces iseljavanja.

Koristim ovu priliku da pozovem naš narod da ostanu u svojoj zemlji, u svom gradu, na svom ognjištu, jer tuđina ne može biti bolja od svog rodnog mjesta, šta god da se tamo nudi. S druge strane, onima koji su već otišli želim da ostvare sve ono što je za njih u okolnostima u kojima su se našli najbolje.

Na kraju mogu da kažem da se ovaj proces iseljavanja mora nekako zaustaviti, jer ovo ne može biti nikom u interesu. Gubitak naroda je katastrofa za državu, za njen razvoj i napredak. Kada je u pitanju BDZ, mi će mo kontinuirano pratiti situaciju i nuditi rješenja u okviru naših mogućnosti. Mišljenja sam da je glavni zadatak naše partije da sve učini da pomogne demokratizaciju društva, koja podrazumijeva promjenu vlasti, jer sa ovom vlašću ne može biti bilo kakvih pozitivnih pomaka pa je promjena vlasti jedini način da se dođe i do promjene ekonomsko-socijalne situacije i oporavka kako sjeverno-sandžačkog regiona tako i cijele naše države.

F.Kujević

Previous articleBiH savladala Izrael rezultatom 3:1
Next articleŠest publikacija za dvanaest mjeseci