Home Rubrike Vijesti Potpisan Protokol o poslovnoj saradnji za 2015.godinu sa IRF-om

Potpisan Protokol o poslovnoj saradnji za 2015.godinu sa IRF-om

293
0

IMG_3232

Predsjednik opštine Rožaje, Ejup Nurković i predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore, dr Zoran Vukčević, danas su u prostorijama Opštine Rožaje potpisali Protokol o poslovnoj saradnji za 2015. godinu, koji će doprinijeti povoljnijim uslovima privređivanja i razvoju ukupnog biznisa na teritoriji opštine Rožaje.

Protokolom je definisana saradnja u implementaciji kreditnih linija IRF-a, tako što će IRF finansirati projekte po veoma povoljnim uslovima, a Opština Rožaje će korisnicima kredita pružati stručnu podršku i različit vid subvencija i pomoći.

Delegacija Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore boravi u Rožajama već dva dana i održali su niz sastanaka kako sa funkcionerima lokalne uprave tako i sa biznismenima i građanima koji žele da budu korisnici IRF kreditnih usluga.

Predsjednik opštine Rožaje, Ejup Nurković se zahvalio delegaciji IRF-a na izdvojenom vremenu i energiji uloženoj da se pojasne građanima načini konkurisanja za ovaj vid kreditne podrške, iskazujući uvjerenje da će građani Rožaja biti odgovorni prilikom same aplikacije, kao i nakon odobravanja kredita.

„Lokalna uprava Rožaje stoji na raspolaganju svim građanima koji su zainteresovani za kreditnu podršku od strane IRF, to se posebno odnosi na zapošljene u lokalnom Biznis centru, koji služi kao spona lokalnih institucija sa IRF-om. Naš zajednički cilj je animiranje građana na samostalni biznis i otvaranje novih radnih mjesta. Od građana očekujem odgovornost i predanost započetom biznisu, jer su to bitni elementi uspjeha u poslovanju.“, istakao je Nurković.

Po riječima gospodina Vukčevića, ovim Protokolom su se definisali načini interakcije lokalne uprave i IRF-a, pri čemu će lokala uprava Rožaje obezbijediti garancije za projekte od značaja za građane u Rožajama i za razvoj preduzetništva. Projekti će biti podijeljeni u 4 grupe: projekti za razvoj poljoprivrede, razvoj postojećih prduzeća, novi projekti-sa novim i inovativnim idejama i projekti koji se tiču razvoja infrastrukture, zaštitu životne sredine i energetike. Delegacija IRF je došla u punom sastavu kako bi predočila podnosiocima već podnijetih projekata nedostatke u projektima, koje bi u narednom periodu trebali popraviti da bi zadovoljili kriterijume Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore.

IRF posluje na tržištu kao banka, što ih obavezuje da vode računa kome-po kakvim uslovima daju kreditna  sredstva i koliko je biznis koji se treba podržati opravdan, jer se sredstva moraju vratiti međunarodnim kreditnim institucijama svakog 1. u mjesecu.

F.Kujević

Previous articlePotpuno zapušteni – Sportski tereni u Rožajama u katastrofalnom stanju
Next articleMuftija Dudić svečano otvorio manifestaciju “Dani Srebrenice u Sandžaku”