Održana peta sjednica Bošnjackog Nacionalnog Vijeća u južnom Sandžaku

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

1

Sandžak –  U nedelju je održana peta sjednica Bošnjackog Nacionalnog Vijeća u južnom Sandžaku. Na sjednici je usvojen završni račun budžeta za 2014. godinu i prijedlog budžeta za 2015. godinu.

Na sjednici je usvojena i ostavka predsjednika Izvrsnog odbora Mirsada Džudževića a na istu funkciju jednoglasno je imenovana Alisa Džogovic Murić. Vijećnici ispred Bošnjačke kulturne zajednice su dali prijedlog da se organizuje posebna sjednica po pitanju evidentnog problema egzodusa Bošnjaka iz Južnog Sandžaka što je jednoglasno usvojeno.

Hfz Abdurrahman ef. Kujević je tražio da Vijće preduzme sve neophodne radnje za organizovanje nastave na bosanskom jeziku kao i izradu udžbenika za djecu u sredinama gdje su Bošnjaci većina sto je naišlo na odobravanje i saglasnost ostalih vijećnika.

Na sjednici je bilo razgovora i o drugim bitnim temama kao što je izmjena i dopuna zakona o manjinskim pravima i slobodama. Formirana je komisija za dodjelu stipendija od BNV koju čine Hfz Abdurahman ef. Kujević, Murafid Grbović i Kenana Strujić.

2

SANA – F.Kujević

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img