Home Rubrike Vijesti Održana peta sjednica Bošnjackog Nacionalnog Vijeća u južnom Sandžaku

Održana peta sjednica Bošnjackog Nacionalnog Vijeća u južnom Sandžaku

284
0

1

Sandžak –  U nedelju je održana peta sjednica Bošnjackog Nacionalnog Vijeća u južnom Sandžaku. Na sjednici je usvojen završni račun budžeta za 2014. godinu i prijedlog budžeta za 2015. godinu.

Na sjednici je usvojena i ostavka predsjednika Izvrsnog odbora Mirsada Džudževića a na istu funkciju jednoglasno je imenovana Alisa Džogovic Murić. Vijećnici ispred Bošnjačke kulturne zajednice su dali prijedlog da se organizuje posebna sjednica po pitanju evidentnog problema egzodusa Bošnjaka iz Južnog Sandžaka što je jednoglasno usvojeno.

Hfz Abdurrahman ef. Kujević je tražio da Vijće preduzme sve neophodne radnje za organizovanje nastave na bosanskom jeziku kao i izradu udžbenika za djecu u sredinama gdje su Bošnjaci većina sto je naišlo na odobravanje i saglasnost ostalih vijećnika.

Na sjednici je bilo razgovora i o drugim bitnim temama kao što je izmjena i dopuna zakona o manjinskim pravima i slobodama. Formirana je komisija za dodjelu stipendija od BNV koju čine Hfz Abdurahman ef. Kujević, Murafid Grbović i Kenana Strujić.

2

SANA – F.Kujević

Previous articlePonosna na svoj hidžab – Sumeja Kujević prva pokrivena učenica O.Š. ‘Mustafa Pećanin’
Next articlePolaznici Škole Kur'ana boravili na edukativnoj ekskurziji u Ulcinju i Baru