Promovisana knjiga „Psihologija roditeljstva“

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Kulturnom Centru Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru jučer je promovirana knjiga  „Psihologija roditeljstva“ autorice prof. Tamare Efendić Spahić. Na promociji su govorili dekan departmana za psihologiju, doc. dr. Mustafa Fetić, psiholog Mirjana Matović, te autorica djela.

Prilikom svog govora, dekan departmana za psihologiju, doc. dr. Mustafa Fetić naglasio je da ovakav akademski poduhvat treba biti primjer i ostalim profesorima. On smatra ovu promociju svojevrsnim izazovom za sve učesnike u univerzitetskom djelovanju. Poručio je da saradnici moraju učiti od profesora, a profesori podržavati saradnike i studente

Ova knjiga prilagođena je čitaocima. Autorica je radila na tome da što veći broj roditelja razumije ono što u njoj piše. Udžbenik „Psihologija roditeljstva“ je na neki način priručnik za sadašnje i buduće roditelje.

Mirjana Matović, psiholog, ističe da ova knjiga daje odgovore na mnoga pitanja. Stava je da udžbenik može pomoći u unapređenju stilova vaspitanja, kao i odnosa na relaciji roditelj-dijete.

Zahvalivši se, prof. Tamara Efendić Spahić navela je da je ponosna što je knjigom ohrabrila očeve da uzmu aktivniju ulogu u porodici. Međutim, ona objašnjava da je prisustvo oca važno zbog budućeg razvoja djeteta, ne nužno zbog pomoći majci u vaspitnom procesu.

Tamara Efendić Spahić profesorica je na departmanu za psihologiju, Internacionalnog Univertziteta u Novom Pazaru. Posle Brčkog i Tuzle, ovo je treća promocija pomenutog djela.

M. Grišević

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img