Home Rubrike Vijesti Na IUNP održana tribina o bezbjednosti u saobraćaju

Na IUNP održana tribina o bezbjednosti u saobraćaju

311
0

U srijedu, 03. Juna 2015. godine na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru u organizaciji Agencije za bezbjednost saobraćaja održana je tribina o bezbjednom učestvovanju u saobraćaju.

Tribina je organizovana u sklopu projekta „Vršnjačka edukacija“ sa ciljem podizanja svijesti mladih o opasnostima koje vrebaju u saobraćaju ukoliko se ne pridržavamo propisa. Na veoma poučan i interesantan način studentima su predstavljene posljedice vožnje pod dejstvom alkohola, prekoračenja brzine i nevezivanja sigurnosnog pojasa.

Duško Pešić, načelnik odjeljenja za prevenciju, planiranje i edukaciju iz agencija za bezbjednost saobraćaja, ističe da su maldi prepoznati kao jedna vrlo ugrožena ciljna grupa u saobraćaju.

Agencije za bezbednost saobraćaja realizovala je niz aktivnosti usmjerene ka svim učesnicima u saobraćaju, sa osnovnim ciljem shvatanja ozbiljnosti problema nebezbjednog ponašanja.

Pošto je edukacija jedan od osnovnih preduslova za dostizanje višeg nivoa saobraćajne kulture i veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, cilj ove tribine je da mladi ljudi stečeno znanje o pravilnom ponašanju u saobraćaju i važnosti poštovanja saobraćajnih propisa, prenesu svojim kolegama, ističu  iz Agencija za bezbjednost saobraćaja..

Agencija za bezbednost saobraćaja će u nastaviti projekat “Vršnjačka edukacija” i u narednom periodu će održati tribine na kojim će se mladi osposobljavati da svoja znanja prenose dalje i tako postanu pravi ambasadori bezbednog ponašanja u saobraćaju, navedeno je u saopštenju.

Armin Šabotić

Previous articleROŽAJE – DODJELA SUBVENCIJA ZA OTVARANJE NOVIH RADNIH MJESTA U 2015.GODINI
Next articleUMS organiziralo umjetničko veče “Misli Sandžaka na dar”