Premijera predstave “Džinsko kolo” 10. juna

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Glumci Regionalnog pozorišta u Novom Pazaru 10. jun predstaviće “Džinsko kolo”, po tekstu Šefke Begović Ličina, iz nedavno objavljene njene knjige “Niska od merdžana”, koja govori o životu dvoje mladih ljudi koji stupaju u brak protiv svoje volje.

Glumica Lemana Bećirović Đulović, koja tumači glavnu žensku ulogu, rekla je na konferenciji za novinare da predstava predstavlja vizuelni spektakl u duhu bošnjačke tradicije.

Koreografiju predstave radi Nazim Ademović, koji kaže da su obradili običaj svadbe od dolaska mlade u kuću mladoženje, uz karakteristične pesme.

Osim folklora, pojačanje na sceni biće i Mubera Madžović Škrijelj, koja će pesmom dočarati neke scene i gledaoce uvesti u dramatiku ljubavi.

Pored Bećirovićeve, uloge u predstavi tumače Haris Šećerović, Sandra Miljković, Andjela Marić, Mitar Beloica, Rifat Rifatović i Dušan Živanić.

Igranje predstave pomogli su Ministarstvo kulture i informisanja, grad Novi Pazar, kao i brojni sponzori i prijatelji pozorišta.

Premijera predstave zakazana je 10. juna u 20 sati, a cena ulaznice je 300 dinara, dok će reprize biti igrane 11. i 16. juna.

N.Rebronja

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img