Hazbija Kalač: Jedini način da ozdravimo ovaj prostor je da smijenimo ovu vlast!

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

unnamed (2)

 

Sjever Crne Gore počinje tamo gdje počinje siromaštvo. Za promjenu takvog stanja potrebne su što hitnije promjene, ali i zajedničko djelovanje opozicije, nevladinog sektora i građana, kao i poromjena dosadašnje politke, koja je zasnovana na prevarama i manipulacijama, ali i “nečinjenu”, kada je riječ o regionalnom razvoju. To su između ostalog poruke sa naučno-političkog panela “Sjever Crne Gore – razvijen ili zaboravljen”, koji je tokom vikenda u Kolašinu organizovao DEMOS.

Predsjednik BDZ u CG, Hazbija Kalač je bio jedan od učesnika stručno-političkog panela. Učešće su pored organizatora opozicionih poslanika u parlamentu CG Gorana Danilovića i Miodraga Lekića uzeli i prof.dr Milenko Popović i gradonačelnik opštine Čajetina, gospodin Milan Stamatović.

Hazbija Kalač je već na početku svog izlaganja ukazao na glavni problem zaostalosti i nerazvijenosti sjevernog regiona CG, locirajući ga u politički motiviranom “zaboravljanju” sjevera, u koji, kako je istakao, pripada i Sandžak. Posebno je u tom dijelu istakao da se danas u Crnoj Gori politika vodi na manipulaciji, lažima i prevarama i da je politički sistem kao takav neodrživ te da on vjeruje da neminovno dolazi vrijeme političkih promjena.

Predsjednik BDZ-a u CG je kao primjer loše politike koju vodi režim u Podgorici, ukazao na stotine čak i hiljade izbjeglica iz sjeverno-sandžačkog regiona Crne Gore koji ovih dana traže politički azil u Njemačkoj. Istakao je da bi Crna Gora trebala da se zapita zašto to samo Bošnjaci bježe iz nje. Dok se u Crnoj Gori uporno ponavlja kako je ona regionalni primjer multietičnosti, na stotine ili hiljade Bošnjaka kroz politički azil pred državnim organima Njemačke svjedoče da su politički progonjeni u Crnoj Gori. Poručio je da se režim vara ako ima namjeru olovkom protjerati “Turke” iz sjeverno- sandzackog regiona Crne Gore.

Završavajući svoje izlaganje, predsjednik BDZ-a u CG, Hazbija Kalač je poručio da nema ozdravljenja ovom regionu niti Crnoj Gori u cjelini bez političke promjene vlasti a za to je neophodno udruživanje cijele opozicije.

Odazivanjem pozivu i učešćem prvog čovjeka, Hazbije Kalača, na stručno-političkom panelu u Kolašinu, BDZ u CG je odaslala poruku političkoj javnosti Crne Gore da je spremna sarađivati sa svim opozicionim snagama kako bi što prije došlo do promjene vlasti bez koje nema i ne može biti ozdravljenja Crne Gore. BDZ je prije ovog na sličnim projektima ostvarila saradnju sa PZP-om i Pozitivnom CG, i već je u političkoj javnosti prepoznata kao pouzdan partner na projektima političkog udruživanja u podizanju svijesti i oslobađanju građana u pravcu aktivnih političkih promjena u Crnoj Gori.

Informativna služba BDZ-a u CG

unnamed (1)  unnamed

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img