Home Rubrike Vijesti Hazbija Kalač: Jedini način da ozdravimo ovaj prostor je da smijenimo ovu...

Hazbija Kalač: Jedini način da ozdravimo ovaj prostor je da smijenimo ovu vlast!

360

unnamed (2)

 

Sjever Crne Gore počinje tamo gdje počinje siromaštvo. Za promjenu takvog stanja potrebne su što hitnije promjene, ali i zajedničko djelovanje opozicije, nevladinog sektora i građana, kao i poromjena dosadašnje politke, koja je zasnovana na prevarama i manipulacijama, ali i “nečinjenu”, kada je riječ o regionalnom razvoju. To su između ostalog poruke sa naučno-političkog panela “Sjever Crne Gore – razvijen ili zaboravljen”, koji je tokom vikenda u Kolašinu organizovao DEMOS.

Predsjednik BDZ u CG, Hazbija Kalač je bio jedan od učesnika stručno-političkog panela. Učešće su pored organizatora opozicionih poslanika u parlamentu CG Gorana Danilovića i Miodraga Lekića uzeli i prof.dr Milenko Popović i gradonačelnik opštine Čajetina, gospodin Milan Stamatović.

Hazbija Kalač je već na početku svog izlaganja ukazao na glavni problem zaostalosti i nerazvijenosti sjevernog regiona CG, locirajući ga u politički motiviranom “zaboravljanju” sjevera, u koji, kako je istakao, pripada i Sandžak. Posebno je u tom dijelu istakao da se danas u Crnoj Gori politika vodi na manipulaciji, lažima i prevarama i da je politički sistem kao takav neodrživ te da on vjeruje da neminovno dolazi vrijeme političkih promjena.

Predsjednik BDZ-a u CG je kao primjer loše politike koju vodi režim u Podgorici, ukazao na stotine čak i hiljade izbjeglica iz sjeverno-sandžačkog regiona Crne Gore koji ovih dana traže politički azil u Njemačkoj. Istakao je da bi Crna Gora trebala da se zapita zašto to samo Bošnjaci bježe iz nje. Dok se u Crnoj Gori uporno ponavlja kako je ona regionalni primjer multietičnosti, na stotine ili hiljade Bošnjaka kroz politički azil pred državnim organima Njemačke svjedoče da su politički progonjeni u Crnoj Gori. Poručio je da se režim vara ako ima namjeru olovkom protjerati “Turke” iz sjeverno- sandzackog regiona Crne Gore.

Završavajući svoje izlaganje, predsjednik BDZ-a u CG, Hazbija Kalač je poručio da nema ozdravljenja ovom regionu niti Crnoj Gori u cjelini bez političke promjene vlasti a za to je neophodno udruživanje cijele opozicije.

Odazivanjem pozivu i učešćem prvog čovjeka, Hazbije Kalača, na stručno-političkom panelu u Kolašinu, BDZ u CG je odaslala poruku političkoj javnosti Crne Gore da je spremna sarađivati sa svim opozicionim snagama kako bi što prije došlo do promjene vlasti bez koje nema i ne može biti ozdravljenja Crne Gore. BDZ je prije ovog na sličnim projektima ostvarila saradnju sa PZP-om i Pozitivnom CG, i već je u političkoj javnosti prepoznata kao pouzdan partner na projektima političkog udruživanja u podizanju svijesti i oslobađanju građana u pravcu aktivnih političkih promjena u Crnoj Gori.

Informativna služba BDZ-a u CG

unnamed (1)  unnamed

Previous articleFOKRED organizirao turistički obilazak Novog Pazara
Next articleStudenti Internacionalnog univerziteta na edukativnoj ekskurziji u Sarajevu