Home Rubrike Vijesti Delegacija mađarske ambasade posjetila IUNP

Delegacija mađarske ambasade posjetila IUNP

408

Ambasador Mađarske u Srbiji, Nj.E. g-din Atila Pinter i prvi savjetnik Laslo Hazret, posjetili su danas Internacionalni univerziitet u Novom Pazaru.

Delegaciju je primila prorektorica za nastavu, prof.dr. Amela Lukač Zoranić i rukovodilac Departmana za pedagoško-psihološke nauke, doc.dr. Mustafa Fetić. Na upriličenom sastanku g-din Pinter je upoznat o historijatu, radu i funkcionisanju Univerziteta. Također su predloženi i oblici saradnje između ambasade Mađarske i Univerziteta, kao i saradnje sa visokoškolskim institucijama u Mađarskoj. Gospodin Atila Pinter navodi da je na sastanku govoreno o saradnji između IUNP-a i ambasade Mađarske u budućnosti.

Prorektorica za nastavu na IUNP prof. dr. Amela Lukač Zoranić ističe da se govorilo o mogućim projektima koji bi se mogli realizovati posredstvom mađarske ambasade u Beogradu I tako ostvariti prisniji kontakt sa univerzitetima u Mađarskoj.

Na kraju posjete, g-din Pinter obišao je prostorije Univerziteta i upoznao se sa kapacitetima koje Internacionalni univerzitet pruža svojim studentima.

H.Škrijelj

Previous articleStudenti Internacionalnog univerziteta na edukativnoj ekskurziji u Sarajevu
Next articleNovi Pazar – U utorak akcija obrovoljnog davanja krvi