Studenti IUNP-a u posjeti Narodnoj skupštini Srbije

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

unnamedStudenti Departmana za pravne nauke IUNP, predvođeni doc. dr Rejhanom R. Kurtovićem i ass. Jelenom Orlić boravili bili su u studijskoj posjeti Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Tom prilikom, studente je primio šef poslaničke grupe SNS-a Zoran Babić, koji je razgovarao sa studentima, stavljajući poseban akcenat na rad skupštine, i pitanja  vezana za promjenu Ustava RS i promjenu politčkog sistema. Narodni poslanik Zoran Babić izrazio je lično zadovoljstvo zbog jedne ovakve posjete studenata Inetrnacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru, i pozvao profesora Kurtovića i studente da češće dolaze i borave u Narodnoj skupštini. Nakon toga, studenti su posjetili Biblioteku Narodne skupštine, gde su detaljno upoznali sa literaturom kojom ona raspolaže i dokumentima koji su od historijskog značaja za ustavnost i državnost Republike Srbije. Lica koja rukovode radom skupštinske biblioteke, pozvala su studente IUNP-a da koriste ovu biblioteku takom daljeg studiranja.

Studenti su posjetili i salon Kneza Pavla, koji se koristi za diplomatkse posjete, i u kom se nalaze različiti pokloni stranih delegacija, diplomata i predsjednika država. Pored navedenog, lica koja su zadužena za poslove edukacije u Narodnoj skupštini, studente su detaljno upoznala sa radnom Narodne skupštine i skupštinskim procedurama. Takođe, studenti su prisustvovali i zasjedanju Narodne skupštine, gdje su jedan dio zasjedanja pratili sa galerije, a tom prilikom ih je pozdravio i potpredsjednik Narodne skupštine Igor Bečić.

Ovo je bili jedno veliko iskustvo za studente IUNP-a, koji su upotpunili svoja znanja iz predmeta Ustavno pravo i stekli nova iskustva.

unnamed (1) unnamed (2)

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img