OČISTIMO NAŠ TUTIN!

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

9

Kada je riječ o infrastrukturi, uređenosti i higijeni našeg grada Tutina, mi kao građani, možemo kazati da nismo zadovoljni. Grad je u posljednje vrijeme praktično zatrpan smećem koje se nalazi na svim njegovim lokacijama, preko puta opštinske zgrade, džamije, u školskoj i drugim zonama o čemu svjedoče i naši foto objektivi.

Iako je vodovodna mreža nova, urađena turskom donacijom, građani zbog neispravne vode za piće idu na obližnje izvore. Na izvoru u Bijelim vodama koji je hajrat r. Fazlije Faka Ademovića napaja se pola grada. Po pješačkoj zoni otpadaju pločice, dok se gradski trg, tobože, stalno izgrađuje. Postavlja se reklamni zid u vidu performansa za Dan Tutina, a komunalni se radnici ne angažuju da odnesu smeće sa ulica. Sportska dvorana koja je započeta sa izgradnjom još prije 13 godina, nikada nije završena i predstavlja ruglo grada. Građani se zbog loše infrastukture, neuređenosti grada, nehigijene, nekvalitene vode i zatrpanosti smećem sada boje infekcija i zaraza.

Apelujemo na nadležne službe da porade na uređenju i higijeni grada, prije nego li poklone pažnju nekakvim umjetničkim projektima i performansima. Građani Tutina zaslužuju čist i lijepo uređen grad, zato, apelujemo na nadležne da učine sve što je u njihovoj obavezi da takav grad i dobijemo.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Džemail Ademović

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img