Home Rubrike Vijesti Hrabar poduhvat novopazarskih biciklista

Hrabar poduhvat novopazarskih biciklista

291
0

01,Tročlana biciklistička ekspedicija iz Novog Pazara koja je prije 12 dana krenula put Njemačke, sinoć je stigla u Novi Pazar, osmjesi na licima rodbine i prijatelja koju su ih dočekali na gradskom šetalištu.

“Tour de Novi Pazar” je naziv za poduhvat trojice hrabrih momaka iz Novog Pazara koji su se odlučili na putovanje biciklima od Nemačke do Novog Pazara! Oni su prije 12 dana krenula put Njemačke, da bi sinoć  stigli u Novi Pazar, srdačno dočekani od porodice i prijatelja, a najvažnije da su putovali bez većih problema. Članovi ekspedicije su naš proslavljeni internacionalac, bivši golman Sead Ramović, Adnan Bihorac i Emir Starčanin. U ime ekipe Tour de Novi Pazar zahvalili su se sponzorima koji su pomogli u realizaciji  ovog poduhvata.

Kažu da je put protekao u najboljem redu, na putovanju su prošli nekoliko država prolazeći u prosjeku 100km dnevno. Doživjeli smo nezaboravne trenutke i videli predivne predjele evropskih zemalja, ističu.

U pratnji ove ekipe bio je I kombi, a snimatelj je zabilježio cijeli tok avanture.

“Zahvalili bi se takođe svim ljudima koji su nas podržavali i koji su nam davali podstrek i snagu da izdržimo sva iskušenja koja su nas zadesila tokom putovanja.”

Kako ističu ovi hrabri momci cio ovaj projekat i smisao ove biciklističke avanture je osmišljen tako da promovise biciklizam, sportski duh, timski rad i disciplinu. Uvjerili su nas da  su naš grad Novi Pazar predstavili u najlepšem mogućem svjetlu.

Bravo momci!

Armin Šabotić

 

Previous articleUdruženje žena “Merjem” i MOK organiziraju predavanje “Zdrava majka – Sretna porodica”
Next articleStudenti Fakulteta za Islamske studije zijaretili Tursku