Home Rubrike Vijesti Pogledajte u kojim uslovima žive Bošnjaci koji su otišli da traže azil...

Pogledajte u kojim uslovima žive Bošnjaci koji su otišli da traže azil u Njemačkoj

396

unnamed

Sandžak – NVO “Euromost” je na Dan nezavisnosti Crne Gore dobila fotografije šatora i kontenjera u mjestu Braunšvajng  koji su dodatno postavljeni nakon prijava velikog broja azilanata i nedostatka mjesta u zgradama prihvatnog centra u ovom gradu,a u kojima borave gradjani sa juga Sandžaka koji su posljednjih 15 dana otputovali prema Njemačkoj zbog gladi i nemaštine, isti gradjani koji su se 2006. godine izborili da naša država dobije nezavisnost.

Da li se zaboravilo da bez tih gradjana i njihovim DA ne bi imali svoju državu? Da li je država zaboravila na svoje gradjane?  Da li smo se borili da nam narod odlazi da se pati?

Predstavnici Vlade Crne Gore moraju da izadju u javnost da priznaju da je stanje alarmantno i da dodju na jug Sandžaka medju gradjane, da razgovaraju sa njima i da se na licu mjesta  uvjere u pravo stanje i da vide kako da im pomognu da bi ostali u svojoj državi.

Da li nas je neko pitao kako smo ove godine proslavili dan nezavisnosti, dok su nam na hiljade gradjana pod šatorima i kontenjerima  u drugim državama, gdje čekaju milostinju da bi svoju djecu prehranili, da li se ko u ovoj državi zapita ko se sada brine o njima,pitamo sada predstavnike Vlade dali su ovi šatori i kontenjeri  i ova narodna kuhilja na fotografijama ta  turistička mjesta gdje idu gradjani sa sjevera Crne Gore ili juga Sandžaka, koja su pomenuta u javnosti od strane predstavnika Vlade.

Zato još jednom pozivamo Vladu Crne Gore da čitavu situaciju masovnog odlaska naših gradjana prema državama EU, konačno shvati ozbiljno i da zajedno sa lokalnim samoupravama i gradjanima, krenu u rješavanju ovog problema.

SANA – Euromost

unnamed (1) unnamed (2) unnamed (3) unnamed (4)

Previous articleNajava umjetničke večeri
Next articleIUNP poklonio knjige Narodnoj biblioteci “ Dositej Obradović“