Održan protest u Rožajama

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

r1

Rožaje – Danas je u Rožajama održan građanski skup „ Tišinom za ostanak i opstanak“ kojem je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi.

Skup je protekao mirno i bio je to svojevrsni performans kako bi se skrenula pažnja na masovno iseljavanje sa juga Sandžaka. Sa skupa je upućena zajednička poruka svih građana i nevladinih organizacija kako bi pokušali da animiraju vladajuće strukture, kako Državne tako i lokalne, da se ozbiljnije pozabave ovim pitanjem.

Ovom preformansu prisustvovao je predsjednik BDZ u Crnoj Gori, Hazbija Kalač koji kaže da je u najvećoj mjeri za egzodus Bošnjaka kriva  vlada CG i lokalna uprava koje nisu stvorile ni minimum za uslova ostanak i opstanak bošnjačkog naroda.

Azra Jasavić poslanica pozitivne Crne Gore, kaže da je politička egzikucija 90-tih i ekonomska egzikucija koja još uvijek traje, osnova za ovakvo stanje u Rožajama i mjestima gdje žive Bošnjaci. Ona konstatuje da vlast nema način kako da riješi sve ove probleme koje je sama nagomilala

Vanredna sjednica rožajskog parlamenta, na kojoj će se razmatrati masovno iseljavanje iz tog grada zakazana je za srijedu.

F.Kujević

r3 r4

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img