Home Rubrike Vijesti BDZ ‘otvorila’ granicni prijelaz između Tutina i Petnjice

BDZ ‘otvorila’ granicni prijelaz između Tutina i Petnjice

325

1

Tragom inicijative BDZ u Petnjici, za otvaranjem graničnog prijelaza Đerekare-Krušćica, kolona vozila predstavnika BDZ-a u Crnoj Gori od Petnjice, preko Lagatora i Savinbora, s jedne strane i BDZ-a Sandzaka koji su od Tutina, preko Ljeskove i Đerekara, došli s druge strane, susreli su se u mjestu Haništa gdje se granice države Srbija i Crna Gora.

Oni su u 11:55, 21.05.2015. godine, u spomenutom mjestu održali performans postavljanjem zastava Srbije, Crne Gore, Evropske unije i Sandžaka, pokazujući time potrebu građana Sandžaka za otvaranjem graničnog prijelaza.

Prisutnima su se obratili dr. Jahja i Fehratović predsjednik BDZ Sandžaka i Almir Muratović predsjednik BDZ u Petnjici.

Na današnji dan je u Crnoj Gori održan referendum za samostalnost kada je tadašnji predsjednik Đukanovic obećao hlabave granice za stanovnike Sandžaka i neometan prijelaz ljudi i roba istakao je Muratović.

Fehratović je poručio ministrima i poslanicima u Parlamentima i vladama Srbije i Crne Gore da se založe za ovo putanje i na taj način pokazu da ih stanje Bošnjaka na terenu interesuje.

Bilo je prisutno puno srbijanske i crnogorske policije ali oni nisu htjeli davati bilo kakve izjave. Policija niije sprječavala građane da izvedu performans.

2 3 4

S.F.

Previous articlePazar Juniors ide u finale kupa
Next articleSAJAM OBRAZOVANJA