U Rožajskim školama prezentovana medresa Gazi Isa-beg

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

4

Delegacija Gazi Isa-beg medrese iz Novog Pazara predvođena pomoćnikom muftije za južni Sandžak posjetila je u utorak osnovne gradske i seoske škole u Rožajama.

Delegacija je boravila u sljedećim školama:  O.Š. Mustafa Pećanin, O.Š 25. maj, O.Š Donja Lovnica, O.Š Bratstvo i jedinstvo, O.Š Milutin Ivanović i O.Š Bukovica. Tom prilikom uvažena gospoda iz Novog Pazara predočila je zainteresovanim učenicima kojih je bio veliki broj sve prednosti Medrese Gazi Isab-beg iz Novog Pazara gdje je stacionirano muško odjeljenje te žensko odjeljenje iste medrese u Rožajama.

Hafiz Abdurahman Kujević istakao je vrijednost medrese i njen historijat dug 550 godinea, on je dodao da je medresa i obrazovna i odgojna ustanova, ustanova u kojoj pored opštih predmeta koje ima i u drugim srednjim školama imaju i vjerski, u medresi se također izučavaju i tri strana jezika i još niz prednosti. Profesori u Medresi Edin Đerlek , Seid Hadžić,Salahudin Fetić i Muhedin Hadžić istakli su u zajednickoj poruci da su i oni svršenici medrese i da ih to nije ” spriječilo da uspješno završe i fakultete kao sto su ekonomija, informatika, matematika, sto znaci da posle medrese možete upisati bilo koji fakultet po vašoj zelji u zemlji i inostranstvu, naravno i nastaviti školovanje i na fakultetu Islamskih nauka.

Na kraju hfz Kujević zahvalio se svim direktorima koji su bili odlični domaćini delegaciji Medrese Gazi Isa-beg iz Novog Pazara.

Zainteresovani svoja dokumenta mogu predati do 13. juna kada je u Novom Pazaru zakazan prijemni ispit a za sve kandidate iz Rožaja biće organizovan prevoz.

Ferid Kujević

 

1 2 3 4 5 6 7

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img