Home Rubrike Vijesti ‘Pretres’ – Rehabilitacija je atak na historijske činjenice o Draži Mihajloviću

‘Pretres’ – Rehabilitacija je atak na historijske činjenice o Draži Mihajloviću

381

Novi Pazar – U sinoćnjoj emisiji „Pretres“ na Sandžak televiziji gosti su bili dr. Admir Muratović, direktor instituta za istraživanje genocida i zločina i mr. Esad Rahić, historičar. Gosti su govorili na temu rehabilitacije komandanta Dragoljuba Draže Mihajlovića.

Dr. Admir Muratović u svom izlaganju ističe da ono što Bošnjaci nikada ne bi trebali zaboraviti jeste da su poslanici stranke SDA Sandžaka dali svoja dva glasa za izjednačavanje Četnika i Partizana, koja su se na kraju ispostavila kao većinska.

Ne postoji razlika, ističe dr. Muratović, između onih koji su glasali za izjednačavanje pomenutih i onog ministra kojeg Ratko Mladić jedinog traži, pored svoje porodice, u posjetu. „Ovdje mislim na Rasima Ljajića“, zaključuje Muratović.

Historičar Esad Rahić ističe da je na Balkanu sve moguće, gdje se često pomiješaju lončići, pa oni koji su bili masovni ubice odjednom su heroji.

Dr. Muratović ističe da će rehabilitacija Draže Mihajlovića donijeti loše prventstveno Srbiji. On dodaje da je došlo takvo vrijeme da više ništa čudno nije, pa da i, kako navodi, miš i mačka spavaju zajedno.

Za sami kraj emisije dr. Muratović je jasno iskazao svoj stav po pitanju rehabilitacije.

H.Škrijelj

Previous articleBNV JEDNOGLASNO PROTIV ODLUKE O REHABILITACIJI DRAŽE MIHAILOVIĆA
Next articleAmbasador Njemačke u boravio posjeti Mešihatu i Internacionalnom univerzitetu