‘Sandžački tajfun’ Semir Bajrović pobjedom odbranio titulu svjetskog šampiona

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

888Njemačka – Semir Bajrović alias ‘Sandžački tajfun,’ u hali ‘Alte Kantine’ im Speier Reload, Salzwedwl u Njemačkoj, odbranio je po treći puta titulu Svjetskog šampiona u WBF verziji, protiv boksera Alaksandra Jankovića kojeg je dobio na poene.

Semir Bajrović  ‘Sandžački tajfun’ rođen je 1991.godine u Tutinu, gdje je završio prvih šest razreda osnovne škole, nakon čega je sa porodicom odselio u Novi Pazar, te tamo nastavio školovanje. Kao mali često je trenirao karate sa svojom starijom sestrom, a u Novom Pazaru je upoznao školske drugove koji su jurili za fudbalom. S obzirom da mu je amidža Mujo Bajrović uspješni reprezentativac bivše Jugoslavije, borilačke vještine su i Semiru bile u krvi. Tako se nedugo zatim Semir učlanio u Box klub, što su njegovi roditelji teška srca prihvatili, zbog opasnosti od povreda koje nosi ovaj sport.

Iako je nakon završetka osnovne škole želio upisati Vojnu akademiju, prosjek ocjena mu nije baš išao na ruku, te je, po želji svog oca, upisao Šumarsku školu u Kraljevu. Sam, bez svojih najbližih u novoj sredini morao se prilagoditi novim uslovima života. U Kraljevu je upoznao prijatelje koji su ga uputili u novi Box klub, gdje su treneri napravili sa Semirom par probnih mečeva i tako je počela njegova prava box karijera. Bokserski trener mu je postao Miodrag Milić Sipi, a prva publika Kraljevčani. Vremenom je Semir bivao sve bolji i bolji. Imao je 50-tak mečeva, od kojih je samo 3 izgubio, a u svim ostalim pobijedio. Također, imao je veliku podršku od internata škole, razrednice Dragane Stanišić i vaspitača Gorana Bulatovića.Tu je našao i svoju prvu ljubav, djevojku koja je i sama trenirala box, tako da je za treninge postao dodatno motivisan i davao je na njima sve od sebe.

Poslije završetka srednje škole, završila se i ta, tako reći, amaterska karijera. Nakon dva mjeseca Semir je otišao u Austriju na probu za profi box, a po preporuci amidže Hilmije Bajrovića. Tu je probu uspješno prošao i potpisao ugovor na dvije godine, te nakon dvije godine, kao profesionalac sa novim trenerom Izetom Karišikom  imao 6 mečeva, od kojih 5 pobjeda i jedan remi.

Ubrzo nakon toga dobio je ponudu od Njemaca, tj. menadžera Dalibora Bana koju je prihvatio, sa kim i danas sarađuje. Semir danas iza sebe ima 15 profesionalnih bokserskih mečeva, od kojih su svi pobjednički, osim jednog poraza i jednog neriješenog. Postao je Internacionalni prvak svijeta u WBF verziji 2013.godine i tu titulu uspio odbraniti već dva puta.

SANA – Džemail Ademović

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img