Home Rubrike Vijesti Opština Petnjica organizovala posjetu sajmu u Novom Sadu

Opština Petnjica organizovala posjetu sajmu u Novom Sadu

380
0

Planom aktivnosti koje je predvidjelo Odjeljenje za poljoprivredu i Služba predsjednika opštine  Petnjica, uspjeli su da ove godine organizuju  odlazak svojih poljoprivrednih proizvođača, kao i dijela učenika Srednje poljoprivredne škole iz Petnjice na Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, koji se održava od 09.05. do 15. 05.2015 godine. Grupu posjetilaca predvodili su službenici opštine Petnjica.

Opština je  budžetom za ovu godinu izdvojila sredstva za razvoj poljoprivrede u Petnjici, gdje je i posjeta sajmu bila jedna od predviđenih aktivnosti koje je Opština finansirala.

Poljoprivredni proizvođači i učenici  su na sajmu imali priliku da vide proizvode vodećih domaćih i inostranih firmi za proizvodnju poljoprivrednih mašina, mehanizacije i sve prateće opreme u toj oblasti, kao i da razmijene iskustva sa drugim poljoprivrednim proizvođačima. Pored poljoprivrednih mašina i mehanizacije na sajmu je bilo jako zanimljivo u stočarskom dijelu, a bili su izloženi i prehrambeni proizvodi hrane i pića, gdje je bila moguća i degustacija istih.

Reakcije i utisci poljoprivrednih proizvođača i učenika Srednje poljoprivredne škole iz Petnjice sa poljoprivrednog sajma u Novom Sadu su jako pozitivne i većina je izrazila želju da i iduće godine posjete najveći poljoprivredni sajam u regionu.

 

Previous articleMaturanti Srednje stručne škole obilježili kraj školovanja
Next article‘Sandžački tajfun’ Semir Bajrović pobjedom odbranio titulu svjetskog šampiona