Home Rubrike Vijesti Održana promocija književnog stvaralaštva Zehnije Bulića

Održana promocija književnog stvaralaštva Zehnije Bulića

333

0

Novi Pazar – Sinoć (15.05.2015) je u Narodnoj biblioteci “Dositej Obradović” u Novom Pazaru upriličena promocija dva romana, tri zbirke poezije i jedne zbirke pjesama za djecu, autora prof. Zehnije Bulića.

Na promociji su govorili književnici Enes Halilović i Redžep Nurović , a učenici su čitali odlomke iz Bulićevih knjiga. On je ovom promocijom obilježio dvadeset godina svog književnog rada.
Promovisao je dva romana tri zbirke poezije i zbirku pjesama za djecu .

“Pisac je najispunjeniji kad vidi svoje čitaoce, tad vidi da je ono što je radio godinama ima svoje poklonike i svoje čitaoce i da oni redovi ne ostaju gluhi“. – ističe Bulić

Poznati sandžački pjesnik Enes Halilović kaže da su knjige koje su ovom prilikom promovirane jedna ozbiljna i originalna književnost, njegova književna karijera traje i možemo očekivati još novih naslova.

“Ovom narodu treba što više knjiga, bar ja tako mislim nadam se da ne griješim kad to tvrdim, i mislim da će Bulić za nekoliko godina štampati svoja sabrana djela.“- kaže Enes Halilović
Bulić naglašava da prije nego što objavi knjigu, svoje pjesme i priče “provjerava u “ časopisima i većinu pjesam, ističe da je objavio u časopisima prije nego što ih je štampao.

A. Šabotić

1 2 3 5 6

Previous articleU El-Džinan džamiji obilježena noć Lejletul-Miradž
Next articleGrađani Novog Pazara o rehabilitaciji Draže Mihajlovića